Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Babos máris szakíthat új párostársával

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Babos Tímea - edzője és édesapja szerint - nem elégedett az ausztrál nyílt teniszbajnokságon mutatott teljesítményével, miután egyesben és párosban is kiesett a második körben. Babos Csaba az InfoRádiónak adott interjúban arról is beszélt, hogy a magyar versenyző a szlovén Katarina Srebotnikkal alkotott párosa nem működik jól, ezért felvetődhet, hogy új partnert keresnek a folytatáshoz.

"Timi felkészülése jól sikerült, az szezon első idei versenyén kiemelkedőn szerepelt Kínában, ahol három top százas játékost győzött le, így jó előjelekkel utazott az ausztrál nyílt teniszbajnokságra" - mondta Babos Csaba, a magyar teniszező edzője és édesapja.

A tréner szerint az első körben a brit Heather Watson ellen egy nagyon színvonalas három játszmás meccsen sikerült győzni.

"A második körben a fiatal generáció egyik legtehetségesebb teniszezője, a 12. helyen kiemelt svájci Belinda Bencic várt Timire, akinek nem úgy sikerült a második egyéni meccse, ahogy várta" - mondta az MTK tenisz-szakosztályvezetője. Nemcsak az eredmény volt rossz, a játék sem ment. Nem volt kötelező a győzelem, de abból a találkozóból többet is ki lehetett volna hozni.

Babos Csaba arról is beszélt, hogy Tímea a szlovén Katarina Srebotnikkal alkotott párosa nem működik jól, ezért felvetődhet, hogy új partnert keresnek a folytatáshoz.

"A szlovén versenyzővel Sydneyben sem játszottak jól, kifejezetten gyengén szerepeltek. Melbourne-ben sem ment túl jól nekik az első fordulóban, a második körben már kicsivel jobbak voltak, de akkor sem igazán működött a párosuk" - vélekedett Babos Csaba.

A tréner kiemelte, hogy el kell gondolkodni azon, hogy együtt folytassák-e, mert az érezhető, hogy a két teniszező nincs egy hullámhosszon, nem érzik egymást. Hozzátette: nem képesek olyan teljesítményre, mint amilyenre Tímea tavaly képes volt a francia Kristina Mladenoviccsal.

Babos Csaba hangsúlyozta, hogy a páros miatt kissé elkeseredtek, de folytatni kell a szezont, így áttekintik, hogy ki lehet az, akivel a lánya jobb teljesítményre képes párosban.

"Ez azonban idény közben nem egyszerű, ráadásul Tímea tavaly magasra tette a lécet" - jegyezte az edző az InfoRádióban.

A tréner elmondta, hogy még nem időszerű konkrétumokat mondani a páros jövőjéről, de beszélni kell olyan játékosokkal, akik szintén nem elégedettek a párostársukkal.