Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Benedek Tibor érzései a bronzéremről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagyon örülök ennek a bronzéremnek - nyilatkozta Benedek Tibor szombaton Belgrádban. A férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat jó úton halad.

Magyarország 13-10-re legyőzte Görögországot a belgrádi Európa-bajnokság bronzmérkőzésén.

Benedek Tibor így értékelt a meccs után a waterpolo.hu kérdésére:

"Teljesen egyértelműen látszott, hogy melyik csapat akarta jobban a bronzérmet, és ezért melyik érdemelte meg. Egy pillanatig nem hagytunk kétséget afelől, hogy mi vagyunk ezek. Egyetlen bánatunk most az, hogy nem adatott meg egy ilyen közönség előtt döntőt játszani. Mi szerettünk volna a döntőben szerepelni, hogy ránk legyenek kíváncsiak. Ritka lehetőség ez egy sportoló életében. Viszont kaptunk cserébe erőt, ami bizonyítja, hogy jól dolgozunk.

Egy rossz nyári szereplés után egy erős csapat tért vissza fél évvel később. Nem vívtuk ki az olimpiai kvalifikációt, ez nagyon hiányzik mindenkinek. Ha azonban ez a szellemiség megmarad, akkor ennek a folytonosságnak kell megmaradnia az olimpia végéig. Jó védekezést mutattunk a torna alatt, de bizonyos helyzetekben nem működtünk - itt elsősorban a Montenegró elleni fizikai erőre gondolok. Nagyon sokat kell még fejlődnünk, a célunk nem a bronzérem. Viszont ennek a bronzéremnek nagyon örülök, nagyon fontos ez a csapat számára."

Manhercz Krisztián a bronzmérkőzés után így nyilatkozott, miután megkérdeztük, az újabb érmét hová helyezi pályafutásában:

"Nincs még bronzom, mindenképp a legtetejére helyezem. Az U18-as világbajnoki arannyal szemben egy felnőtt Eb-bronzérmet mindenki másképp értékel. Főleg, hogy egy nagyon színvonalas Eb-n értük el a harmadik helyet. Az utolsó meccsen mutatott játékunk mindenképp büszkévé tesz engem. Megérkezhettem volna hamarabb is, de nem vagyok elégedetlen első felnőtt Európa-bajnokságommal."