eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tízgólos vereséggel kezdte a magyar kézilabdacsapat a középdöntőt

Tízgólos vereséggel kezdett a lengyelországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében a magyar válogatott, amely a németekkel szemben maradt alul a pénteki első fordulóban.

Eredmény, középdöntő, 2. csoport (Wroclaw), 1. forduló:
Németország-Magyarország 29-19 (17-9)
-------------------------------------
a góllövők: Wiede 6, Reichmann 5, Weinhold 3, Fäth 3, Dahmke 3, Sellin 2, Pekeler 2, Kohlbacher 2, Ernst 1, Pieczkowski 1, Dissinger 1, illetve Nagy K. 3, Nagy L. 3, Jamali 3, Bánhidi 2, Hornyák 2, Ancsin 2, Bodó 2, Zubai 1, Pásztor 1

Rögtön német góllal indult a mérkőzés, sőt három perc után 3-0-ra vezetett a rivális. Nagy Kornél átlövése volt az első érdemi magyar válasz, de közelebb kerülni nem sikerült. Szemben Talant Dujshebaev szövetségi kapitány együttesével a német csapat rendre eredményesen fejezte be támadásait, s bár valamelyest javult Nagy Lászlóék védekezése, az ellenfél őrizte két-három gólos előnyét. Jellemző adat: a németek első nyolc lövéséből hét a magyar hálóban landolt.

A 14. percben négy-, a 19.-ben már öttalálatnyi volt a különbség (11-6), és érdemben az sem segített, hogy Mikler Roland helyére Bartucz László állt be a kapuba. Hatpercnyi gólszünet után Jamali alakította 12-7-re az állást, de szorosabbá továbbra sem sikerült tenni a meccset, amelynek félidejére nyolcgólosra duzzadt a német előny (17-9).

A második játékrészben is a magyar háló rezdült először, de aztán Bodó és Pásztor csökkentette a hátrányt (18-11). Közelebb kerülni azonban képtelen volt a magyar együttes, amely jobbára csak erőlködött, s a csapatjáték, továbbá a hatásos egyéni megoldások híján viszont csupán a kínlódás jutott osztályrészéül, az eredményen még kozmetikázni se nagyon sikerült.

Olyannyira, hogy az 51. percben már tíz gól volt a németek előnye, mi több: az 55. percben 28-16-os állást mutatott az eredményjelző. Egyetlen részcélnak az maradt, hogy legalább ne kétszámjegyű legyen a vereség mértéke, de ez sem jött össze, mivel a legutolsó másodpercben is be tudták venni a magyar kaput a németek, akik így tíz góllal, 29-19-re nyertek, tulajdonképpen roppant könnyedén.

Mivel selejtezőcsoportjából eleve két vereséget hozott magával a gárda, így továbbra is pont nélkül áll.

Lengyelországban a magyar mellett az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtező tornára még kiadó két helyért, a németek elleni kudarc nyomán azonban minimálisra csökkent az esélyük Nagy Lászlóéknak, hogy ott lehessenek a riói részvételről határozó viadalon.

A magyarok a németek után kedden a spanyol, szerdán a svéd válogatottal találkoznak még Wroclawban.

Később:
Svédország-Oroszország 20.30

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×