Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bemutatták Stiebert Nürnbergben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bemutatta új labdarúgóját, a magyar válogatott Stieber Zoltánt a német másodosztályban szereplő 1. FC Nürnberg.

A tabella harmadik helyén álló klub hétfő délután a honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette a 27 éves szélsőt a Bundesligában szereplő Hamburger SV-tól. A megállapodás a mostani szezon végéig szól, és tartalmaz egy vételi opciót is, tehát ha elégedettek lesznek vele, nyáron végleg megszerezhetik a játékjogát.

"Olyan játékost kerestünk, aki erősítést jelent, segíthet nekünk, de nem kell sok időt töltenie a beilleszkedéssel. Stieber Zoltán az, akit kerestünk, a játékstílusa illik a csapatunkhoz, és mindenben megfelel az elvárásainknak" - nyilatkozta Andreas Bornemann sportigazgató.

Első nürnbergi nyilatkozatában Stieber kifejtette, hogy az elmúlt hat hónapban Hamburgban szinte egyáltalán nem számítottak rá, ez nem volt számára kielégítő. "Ismét rendszeres játéklehetőségre vágyom, ezért nagyon örülök, hogy kölcsönadtak. Tudom, hogy a másodosztály nagyon színvonalas, és remélem, hogy segíteni tudok az új csapatomnak" - mondta.

Stieber a szerződése aláírása után megkapta a 16-os számú mezt, majd elutazott a csapattal a törökországi edzőtáborba. A szélső korábban a Koblenz, az Aachen, a Mainz és a Greuther Fürth csapatában is megfordult, vagyis a Nürnberg a hatodik német klubja. A Hamburgnak az előző élvonalbeli idényben kulcsembere volt - ezért a magyar válogatottban is rendszerint kezdőként léphetett pályára -, a mostani évadban azonban csak elvétve kapott játéklehetőséget.

A német másodosztály küzdelmei a téli szünetet követően február 5-én folytatódnak.