eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György

A MÚSZ megvédte Hosszú Katinkát

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) álláspontja szerint Hosszú Katinka minden követelménynek megfelelt a holléti nyilvántartással kapcsolatban, a doppingellenes küzdelemben általa képviselt tiszta és egyértelmű álláspontot pedig semmilyen formában nem lehet megkérdőjelezni.

Így reagált a MÚSZ a Swimvortex nevű nemzetközi úszóportál cikkében szereplő felvetésre, amely szerint egyszerűen nem működik a doppingellenes rendszer azon eleme, hogy a sportolók holléte a váratlan ellenőrzések végett mindig ismert legyen.

"Hosszú Katinka még soha, egyetlen alkalommal sem mulasztotta el időben elkészíteni a holléti nyilvántartását, és bárhol, bármikor rendelkezésre áll a versenyen kívüli ellenőrzésekre" - szögezte le a hazai szövetség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, válaszul arra, hogy a Swimvortex után a svéd Expressen már egyenesen doppingvétséget emlegetett a magyar világ- és Európa-bajnoknővel kapcsolatosan. A MÚSZ állásfoglalása szerint Hosszú minden feltételnek megfelelt.

"Amint azt a Magyar Antidopping Csoport is megerősítette, Hosszú Katinka még soha, egyetlen alkalommal sem mulasztotta el időben elkészíteni a holléti nyilvántartását, és bárhol, bármikor rendelkezésre áll a versenyen kívüli ellenőrzésekre. Szövetségünk egyetlen kívánsága, hogy valamennyi válogatott úszó közvetlenül tájékoztassa Kiss László szövetségi kapitányt a versenyprogramjáról, illetve edzőtáborozási elképzeléseiről, ahogy ez a múltban is történt - a kapitány nem más forrásokból kíván erről információkat gyűjteni. Ez egy teljesen egyértelmű elvárása a mesternek, és ennek eddig valamennyi úszó megfelelt" - olvasható a Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök jegyezte közleményben, amelyet angol nyelven elküldtek a Swimvortex online szerkesztőségének is.

"Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy Katinka minden követelménynek megfelelt a holléti nyilvántartással kapcsolatban, a doppingellenes küzdelemben általa képviselt tiszta és egyértelmű álláspontot - akárcsak a Magyar Úszószövetségét - pedig semmilyen formában nem lehet megkérdőjelezni" - hangsúlyozta Gyárfás Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×