eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szilágyi: Lesz mit kijavítani idén

Nagyobb teher nélkül vág neki az olimpiai kvalifikációs sorozat hátralévő versenyeinek Szilágyi Áron. A Vasas kardvívója már tavaly biztosította helyét a riói játékokon.

"Nagyon büszke vagyok, hogy egyéni Európa-bajnoki címet tudtam szerezni, a csapattal is felállhattunk a dobogóra. A vb-n sajnos egy aprócska lépés hiányzott volna csak az éremszerzéshez, a negyeddöntőben szenvedtem vereséget, hatodik lettem, ez okozott bennem némi hiányérzetet, ráadásul a csapattal sem sikerült odakeverednünk a legjobbak közé. Lesz mit kijavítani idén, úgy gondolom, hogy emellett az évközi versenyek, Világkupák alapvetően jól sikerültek, szép számmal sikerült érmeket gyűjtögetni, a legutolsó bostoni versenyen is ezüstérmes tudtam lenni, úgyhogy csupa-csupa jó dolog történt velem, de ebben az évben még motiváltabb leszek, hogy a nagy versenyeken is odaérjek a legjobbak közé" - mondta az InfoRádiónak az olimpiai bajnok.

Bár korábban sem volt valós kétség a riói szereplése felől, a bostoni Grand Prix-n elért ezüstérem után már biztos a Vasas klasszisának olimpiai indulása.

"A kvalifikációs versenyek közül még három is hátra van, két Világkupa és egy Grand Prix-verseny, ugyanakkor már matematikai sansz sincs arra, hogy engem megelőzzenek, és ne szerezzek kvótát, így a következő versenyeket a kvótaszerzés terhétől mentesem tudom megvívni, nyugodtan készülhetünk a riói játékokra. Ezzel együtt is fontosak az évközi versenyek, hiszen az olimpián a rangsorolás szempontjából nem mindegy, hogy a világranglista hányadik helyén vágok neki Riónak, tehát továbbra is jól kell teljesítenem" - tette hozzá.

A MOL-csapat tagja elárulta, hogy ezeken a versenyeken is az éremszerzéssel lenne elégedett.

"Tulajdonképpen minden versenyen kísérletezünk, hiszen folyamatosan építjük a vívásomat, az ellenfelek vívásától függően egy kicsit alakítunk az enyémen, emellett folyamatosan elemeznünk kell az ellenfeleket is, tehát az olimpiáig mindenkit a lehető legjobb tudásunk szerint értelmezni, elemezni kell, kitalálni valamit ellenük. A következő hat hónap a kísérletezés jegyében zajlik majd, egy egész rendszerré az olimpiára kell hogy összeforrjon, szerencsére bőven van még időnk, hogy ezeket az elemzéseket elvégezzük" - magyarázta Szilágyi Áron.

Jelezte, hogy decemberben makacs bokasérülése már kevésbé hátráltatta a munkában, és beszélt a felkészülés körülményeiről is.

"Szerintem tökéletes felkészülés nem létezik, persze az a cél, hogy ezt megközelítsük, de hálás vagyok a magyar szövetségnek, a MOB-nak és a Vasasnak, hogy olyan feltételeket biztosítanak nekem, amelyekkel a lehető legjobban fel tudok készülni Rióra. Nagyon bízom a csapatomban, úgy gondolom, képesek leszünk úgy felkészülni az olimpiára, hogy ott egy szép sikert érjünk el" - zárta szavait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×