eur:
393.92
usd:
369.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Késik a riói pályakerékpáros csarnok átadása

A riói olimpia szervezői pénteken elismerték, hogy késik a pályakerékpáros csarnok átadása, ezért elhalasztották a tavaszi tesztversenyt.

A viadalra március 18. és 20. között került volna sor, de a brazil szervezők közleménye szerint április 29. és május 1. között rendezik meg. Hangsúlyozták: bár a pálya összeszerelése csak februárban kezdődik, a csúszás nem érinti az olimpiai versenyszámok lebonyolítását.

A városi önkormányzat szerint ugyanakkor a csarnok építése a tervek szerint halad, mert a jelentős fenntartási költségek elkerülése miatt csak nem sokkal az olimpia előtt akarták átadni.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ezzel együtt közleményben adott hangot aggodalmának az időpont-módosítás miatt, emlékeztetve, hogy a sportolók a márciusi teszteseményhez igazították edzésprogramjukat, felkészülési menetrendjüket.

A riói olimpiai helyszínek építése nagyon kevés esetben késik, annak ellenére, hogy a munkálatok meglehetősen későn kezdődtek meg. Ugyanakkor az ország súlyos politikai és gazdasági válsággal küzd, ami érzékenyen érinti az ötkarikás játékok költségvetését és jegyértékesítését is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×