Késik a riói pályakerékpáros csarnok átadása

InfoRádió / MTI
2016. január 15. 22:29
A riói olimpia szervezői pénteken elismerték, hogy késik a pályakerékpáros csarnok átadása, ezért elhalasztották a tavaszi tesztversenyt.

A viadalra március 18. és 20. között került volna sor, de a brazil szervezők közleménye szerint április 29. és május 1. között rendezik meg. Hangsúlyozták: bár a pálya összeszerelése csak februárban kezdődik, a csúszás nem érinti az olimpiai versenyszámok lebonyolítását.

A városi önkormányzat szerint ugyanakkor a csarnok építése a tervek szerint halad, mert a jelentős fenntartási költségek elkerülése miatt csak nem sokkal az olimpia előtt akarták átadni.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ezzel együtt közleményben adott hangot aggodalmának az időpont-módosítás miatt, emlékeztetve, hogy a sportolók a márciusi teszteseményhez igazították edzésprogramjukat, felkészülési menetrendjüket.

A riói olimpiai helyszínek építése nagyon kevés esetben késik, annak ellenére, hogy a munkálatok meglehetősen későn kezdődtek meg. Ugyanakkor az ország súlyos politikai és gazdasági válsággal küzd, ami érzékenyen érinti az ötkarikás játékok költségvetését és jegyértékesítését is.