Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Faragó Tamás: ez az eredmény senkinek nem jó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
8-8-as döntetlent játszott a magyar férfi vízilabda válogatott a görögökkel a belgrádi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Ez az eredmény igazából egyik csapatnak sem jó - mondta Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó az InfoRádiónak. Benedek Tibor szövetségi kapitány hozzátette: férfiasan és keményen küzdöttek.

Nagyon izgalmasan alakult a görögökkel szembeni mérkőzés vége, még akkor is, ha ennek szenvedő alanyai voltunk - értékelte az InfoRádiónak a találkozót Faragó Tamás. Véleménye szerint kétségtelenül sokkal jobban játszottunk, mint korábban a Volvo kupán, de még mindig nem vagyunk top-formában. 

A magyar férfi vízilabda-válogatott görögök elleni 8-8-as eredményét szerinte befolyásolta, hogy a hellének az egész mérkőzésen az emberelőnyös és emberhátrányos helyzet kialakítására törekedtek. 

"A görögök nagyon kellemetlen játékot játszottak, unalmas, kiállításra degradáló játékot műveltek. Ebben, amennyire tudtunk, megpróbáltunk kibontakozni, de mégis az egész mérkőzésen érezhető volt, hogy ez az elaltatós játék nem fekszik nekünk" - fogalmazott.

A magyar együttes játékosai szerinte a kapus- és a centerposzton nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.
"A magyar csapatból a két center átlagon felüli teljesítményt nyújtott és Nagy Viktor is. Az persze más kérdés, ha a csapatban az egyik legjobb a kapus, akkor ott felülvizsgálatra van ok, mégis mi mindent tudnánk még tenni a győzelemért" - vélekedett Faragó Tamás.

Hanganyag: Domanits András