eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Borkai találkozót kezdeményez Hosszú és Gyárfás között

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kezdeményezni fog egy találkozást Hosszú Katinkával és Gyárfás Tamással, amelyen szeretné egy asztalhoz ültetni a feleket és közvetítésével megoldást találni a versenyző és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) között kialakult vitában.

Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója az M4 Sport csatorna Sport7fő című műsorában elmondta, egyeztetett Borkai Zsolt elnökkel és Szabó Bence főtitkárral, ennek megfelelően került ki a MOB honlapjára a szervezet hivatalos álláspontja.

Hozzátette: a MOB érzi a felelősséget, és ahogy korábban is történtek háttéregyeztetések, mind a két féllel folyamatosan egyeztet, hogy minél hamarabb nyugvópontra jusson az ügy. Siklós Erik hangsúlyozta, a MOB - a NOB szabályának megfelelően - továbbra is minden támogatást megad a többszörös világ- és Európa-bajnok úszónak.

Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit múlt szerdán, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

A szerdai sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a helyiséget. A kapitány az ügy folyományaként csütörtökön lemondott posztjáról, de vasárnap Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök közölte, hogy meggondolta magát a szakember és folytatja a munkát.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×