eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Vízilabda Eb - Vereséggel kezdett a magyar válogatott

Sima vereséggel mutatkozott be a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, amelynek vasárnapi nyitányán négy góllal maradt alul a vb- és Eb-ezüstérmes hollandokkal szemben.

Eredmény, nők, A csoport, 1. forduló:
Hollandia-Magyarország 14-10 (4-1, 4-2, 4-3, 2-4)

a magyar góldobók: Antal, Bujka 3-3, Keszthelyi 2, Takács, Csabai 1-1

A 2014-es budapesti Eb-n, s a tavalyi kazanyi világbajnokságon is másodikként végzett hollandok ellen a 2015-ös vb-n csak kilencedik magyar válogatott erőtlen akciókkal kezdett, ugyanakkor a németalföldiek kétszer is bevették a magyar kaput (2-0). Sőt, már 3-0 volt "oda", amikor több mint öt perc elteltével Takács Orsolya pontos ejtéssel szépített, a nyitórészt azonban 4-1-re a hollandok nyerték.

A gyámoltalan kezdést hasonló folytatás követte a második negyedben, amelynek elején ötödik létszámfölényes helyzetéből negyedszer volt eredményes a rivális (5-1). A második magyar emberelőnyből Keszthelyi Rita hamar betalált ugyan, utána viszont két holland gól jött válasz gyanánt (7-2). Bujka Barbara ügyes pöcköléssel javított valamelyest a helyzeten, de a félidőben 8-3-as holland vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik nyolc percet a kilencedik holland gól vezette be, kis idő múlva pedig már 11-3 volt az ellenfél javára, miközben a rivális kapuja előtt csupa gyenge magyar megoldás követte egymást. A ritka kevés kellemes pillanat egyikeként Keszthelyi talált be elhajlásból (11-4). A tizenkettedik holland gólra Csabai Dóra, majd Antal Dóra is látványos bombával válaszolt, de a hátrány így is tetemes maradt (12-6).

A befejező negyedben keveset változott a játék képe, a rivális kiengedve is uralta a mérkőzést, a magyar csapat pedig jobb híján a vereség mértékét próbálta csökkenteni. Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatának igyekezetét részben siker kísérte, mivel 13-6 után Antal két alkalommal is bevette a holland kaput (13-8). A hajrában Bujka egymás után kétszer is jól centerezett, a vége azonban ezzel együtt igen sima vereség lett: Hollandia 14-10-re győzött.

További vasárnapi eredmények az A jelű női hatosból:
Oroszország-Törökország 29-0 (7-0, 6-0, 8-0, 8-0)
Görögország-Portugália 27-3 (7-1, 7-1, 5-0, 8-1)

A magyar női csapat legközelebb kedden száll vízbe a szerb fővárosban, akkor - 15.15 órától - a görögökkel találkozik.

A férfiválogatott hétfő este mutatkozik be, ellenfele szintén Görögország együttese lesz, amellyel 20.15-től játszik. A meccset élőben közvetíti az M4 Sport.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×