Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Péni kiemelkedően, Tobai-Sike gyengén lőtt az első Eb-válogatón

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olimpiai kvótás Péni István kiemelkedően, a szintén riói induló Tobai-Sike Renáta viszont meglepően gyengén teljesített a sportlövők első légfegyveres Európa-bajnoki válogatóversenyén, melyet Százhalombattán rendeztek.

Győrik Csaba szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a junioroknál indult Péni 631,9 körös alaperedménye világszínvonalú, ezzel nem csak korosztályában volt a legjobb, hanem az egész verseny legjobb teljesítményét nyújtotta.

A felnőtteknél a női pisztolyt leszámítva érvényesült a papírforma, ott viszont a 10 méteres számban tavaly Európa-bajnoki bronzérmes, 2014-ben világbajnoki ötödik Tobai-Sike Renáta nagyon rossz napot fogott ki, 362 körös eredményével a döntőbe sem tudott bejutni.

A szintén olimpiai induló Sidi Péter megnyerte a férfi légpuska számot, míg az ugyancsak riói utazó, 25 méteren tavaly Európa-bajnok Csonka Zsófia holtversenyben a legjobb eredményt lőtte az alapversenyben. A 10 méteren korábban Eb-ezüstérmes pisztolyos a döntőben végül negyedik lett, ám az Eb-válogatásnál az alaperedmények számítanak elsősorban.

Győrik Csaba az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a válogatási elvek szerint azért az alapot veszik figyelembe elsősorban, mert a kontinensviadalon is ott kell jól teljesíteni ahhoz, hogy döntőbe, vagy annak közelébe jusson valaki.

A második válogató a két hét múlva sorra kerülő Budapest-bajnokság lesz, míg az utolsó az országos bajnokság február elején.

Az olimpiai kvalifikációs Eb-nek Győr ad otthont február 22. és 28. között.