eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk

Fájó Fradi-vereség Rosztovban

A hajrában, fontos pillanatokban hibázó FTC-Rail Cargo Hungaria 23-21-re kikapott az orosz Rosztov Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati nyitányán.

 A 12-es mezőnyben egyedül a Rosztov érkezett a maximális nyolc ponttal a középdöntőre, az FTC 7 ponttal vágott neki a folytatásnak.

Sok hibával kezdett a magyar bajnok, és mivel a 10. percig csak kétszer talált be a norvég kapus, a világ legjobbjának tartott ex-győri Katrin Lunde hálójába, Elek Gábor vezetőedző időt kért. Ettől nem javult a játék, és negyedóra elteltével már 8-4-re vezetett a Rosztov. A cserék viszont új lendületet adtak, és a vendégeknek sikerült felzárkózniuk a szünetig.

A második játékrész derekáig jól tartotta magát az FTC, 15-14-re feljött, ám amikor közel került az egyenlítési lehetőség, sorozatban háromszor volt eredményes az orosz együttes, pedig még emberhátrányban is volt a mérkőzésnek ebben a szakaszában.

Nem törtek meg a magyarok, jobb lett a védekezésük és a támadójátékuk is, így 19-18 lett az állás. Ám az egyenlítés megint elmaradt, a kritikus pillanatokban megremegtek a kezek, és Lunde könnyedén hárított.

A folytatásban is volt esély a pontszerzésre, mégis a Rosztov maradt százszázalékos, míg a Ferencváros első vereségét könyvelhette el a BL-ben.

Az FTC jövő szombaton a norvég Larvikot fogadja.

Női BL, középdöntő, 1. forduló:
1. csoport:
Rosztov Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 23-21 (13-11)

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×