eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Visszavonul Kobe Bryant a szezon végén

Kobe Bryant visszavonul a 2015-16-os szezon végén. A Los Angeles Lakers 37 éves játékosa döntését a The Players' Tribune sportmagazinban jelentette be vasárnap.

Bryant döntése nem volt teljesen váratlan, mivel a játékos az utóbbi időben többször utalt arra, hogy azt fontolgatja, huszadik NBA-szezonja lesz az utolsó.

Két olimpiai arannyal, öt bajnoki gyűrűvel, tizenhét All-Star szerepléssel és több mint 32 ezer dobott ponttal Kobe karrierje lassan hivatalosan is befejeződik.

"Már csak ez a szezon maradt bennem" - írta a Dear Basketball (Kedves Kosárlabda) című, versbe szedett "nyilatkozatában".

A Sirius XM Radionak múlt héten adott interjújában még azt mondta, "ha valami változik", játszani fog a következő szezonban. Bejelentésével viszont úgy tűnik, a kérdést lezárta.

"A szívem bírja a kalapálást. Az elmém az őrlődést. De a testem tudja, hogy ideje búcsút intenem. És ez rendben is van. Készen állok téged elengedni. Szeretném, hogy ezt tudd. Így a maradék időnket ki tudjuk élvezni. A jót és a rosszat is. Mindent megadtunk már egymásnak" - írta a játéknak címzett versben.

Bryant három egymást követő évben NBA bajnoki címig vezette csapatát (2000, 2001, 2002), 2004-ben Shaquille O'Neal távozása után pedig a Lakers első számú játékosává lépett elő, 2006-ban és 2007-ben is vezette a ligát pontátlagban. 2009-ben és 2010-ben pedig újra bajnoki címig vitte a Lakerst.

2014. december 15-én a Minnesota Timberwolves elleni találkozón megdöntötte Michael Jordan dobott pontjainak számát, így ezzel átvette az örök ranglistán az előkelő 3. helyet.

Kobe teljesítménye ebben a szezonban már nem az igazi, csapata a Nyugati főcsoport ranglistájának alján van. Az ötszörös bajnoki címet magáénak tudó Bryant az utóbbi két szezonban sérülései miatt 41 meccset játszott a 164-ből, és a háta miatt ebben a szezonban sem tud annyit játszani, mint amennyit szeretne.

Bryant egyenesen a középiskola után, 1996. november 3-án lépett először pályára a Lakers játékosaként. 1997-ben az All-Star hétvégén győzött a zsákolóbajnokságon, egy évvel később pedig már be is választották a Nyugati főcsoport All-Star csapatába. Kobe az egyetlen játékos, aki 20 egymást követő szezonban egy csapat színeiben játszott.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×