eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

Van Gaal szerint a Leicester megnyerheti a bajnokságot

Louis van Gaal szerint az angol labdarúgó-bajnokságot vezető Leicester City menetelése nem fellángolás, és a vetélytársaknak végig komolyan számolniuk kell a csapattal.

A Manchester United vezetőedzője azt megelőzően beszélt erről, hogy együttese szombaton este a Leicesterhez látogat.

"Azt hiszem, ez lehetséges." - válaszolt a 64 esztendős holland szakember arra az újságírói kérdésre, hogy az aktuális rivális megnyerheti-e a Premier League-et. Hozzátette azonban, hogy a hasonló klubok általában hosszú ideig versenyben vannak, a vége felé azonban már nehezebb a dolguk.

"De a Premier League-ben a csapatok minősége, az, hogy minden klubnak van pénze játékosok vásárlására, és élnek is ezzel a lehetőséggel, azt eredményezi, hogy a csapatok között nincsenek nagy különbségek." - hangsúlyozta ugyanakkor.

Van Gaal kitért az ellenfél bombaformában lévő támadójára, a góllövőlistát vezető Jamie Vardyra, aki rekordot dönthet, ugyanis ha betalál, akkor sorozatban 11. PL-meccsén lesz eredményes: az eddigi csúcsot a holland Ruud van Nistelrooy - és immár Vardy - tartja egymás után szerzett 10 találattal.

"Sorozatban lövi a gólokat, büntetőt harcol ki, nagyszerű játékos. Annak idején Dennis Bergkamp produkált hasonló sorozatot az Ajaxban, s ez egyáltalán nem könnyű" - mondta van Gaal.

A Leicester legutóbb 2000 októberében állt az élen a PL-ben. A mostani idényben 13 mérkőzéséből csupán egyet veszített el, s négymeccses győzelmi sorozatban van. A Manchester United a Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján a vendég PSV ellen csak 0-0-s döntetlenre volt képes, így még mindig nem biztosította a helyét a nyolcaddöntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×