Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Legendás klasszisok is érkeznek a 2017-es vizes vb-re

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 2017-es magyarországi vizes világbajnokságon megrendezik a masters versenyeket is, így várhatóan a korábbi úszó és vízilabda klasszisok is vízbe szállnak Budapesten vagy a vidéki helyszíneken - mondta Vári Attila korábbi kétszeres olimpiai bajnok pólós az InfoRádiónak, aki 2017-es vb szervezőbizottsági tagjaként a masters versenyek lebonyolításáért is felel.

"A masters verseny a profi világbajnokság második része, de a sportolók visszajelzéseiből ítélve Budapest nagyon preferált helyszín. Annyira népszerű és szerethető város, hogy az előrejelzések szerint rengeteg embert várunk, nemcsak a főeseményre, hanem a masters eseményre is" - mondta Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok pólós, a 2017-es vb szervezőbizottsági tagja az InfoRádiónak.

Hozzátette: az úszás, a vízilabda és a műugrás tekintetében egyaránt megrendezik a masters versenyeket is, kivéve a nagyon magas műugrást.

"Mindenkit várunk szeretettel, aki szeretne versenyezni egy jót és meg akarja nézni a várost, hiszen ez az alkalom erről is szól" - fogalmazott Vári Attila.

Mint mondta, nagyon sok név merült fel, de erről egyelőre még nem szeretne többet elárulni. Sokan jelezték, hogy szeretnének eljönni külföldről is, de a neveket összehangolva szeretnék a nagyközönség elé tárni egy-két hónapon belül.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, hogy a legendás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabda együttes tagjai milyen gyakran tudnak találkozni, Vári Attila azt válaszolta, sokszor találkoznak.

"Decemberben, karácsony előtt szoktunk összejönni egy-egy alkalommal, hiszen ez nemcsak egy csapat, hanem egy baráti közösség. Minden hétre jut egy-egy találkozó vagy egy-egy telefonbeszélgetés, aminek nagyon örülök, hiszen mindannyian barátok maradtunk" - fűzte hozzá Vári Attila.

Hanganyag: Szabó Gergõ