eur:
393.32
usd:
367.76
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Csányi: a nézőszám növelése a legfontosabb cél

Az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelése az egyik legfontosabb feladat - mondta az InfoRádiónak Csányi Sándor a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen. A szövetség elnöke az év legnagyobb eredményének az Európa-bajnoki kvalifikációt tartja, de bízik a női válogatott Eb-selejtezős és a futsal együttes sikeres Eb-szereplésében.

Sikeres évünk volt, mert sokat fejlődtünk a női labdarúgásban, korszakos győzelmet aratott a magyar női labdarúgó-válogatott a törökök ellen. Remélem, hogy az Európa-bajnoki selejtezőn is sikerült túljutni - mondta Csányi Sándor.

Hozzátette: a strandlabdarúgók is előreléptek, a futsal kikerült az Európa-bajnokságra - nagyon sokan látták a románok elleni meccset.

A legnagyobb siker pedig nyilvánvalóan a magyar labdarúgó-válogatott érte el azzal, hogy 44 év után jövőre ott leszünk az Európa-bajnokságon - emelte ki.

De talán még ennél is sokkal fontosabb - ami kevésbé látszik, de ez adja meg a reményt, hogy tartósan fejlődjön a magyar labdarúgás - hogy nagyon javult az infrastruktúra az elmúlt öt évben. 1300 pálya építésére vagy felújítására került sor, és több mint négyezerrel - 7100-ról 11200-ra - nőtt a csapatok száma. Nőtt a fiatal labdarúgók száma, stabilizálódott a klubok anyagi helyzete - hangsúlyozta a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Amiben nem vagyunk sikeresek - ahol csak keresgéljük, de még nem látjuk a titok kulcsát -, a nézőszám növelése. Mert inkább csökkent, mint nőtt a nézőszám, míg az NB I-es, NB II-es bajnokságnak a színvonala javult. A körülmények jobbak a stadionokban - véli Csányi Sándor.

Változtattunk a szurkolói kártyán, hiszen ma már nem kötelező szurkolói kártyával jegyet venni - már lehet személyi igazolvánnyal is. De ezzel együtt is a szurkolói kártyával vásárolják interneten a jegyek körülbelül 60 százalékát, mivel ez sokkal gyorsabb, kényelmesebb. Az, hogy igazolnia kell magát annak, aki jegyet vásárol, törvényi kötelezettség, de nem hiszem, hogy ez lenne az akadálya a nézőszám növekedésének - tette hozzá az elnök.

A meccsek televíziós közvetítésével kapcsolatban Csányi Sándor úgy vélekedett: nagyon sok futballmérkőzés volt a tévében. Valóban volt egy olyan vélekedés, hogy kényelmesebb itt nézni, és több meccset meg lehet nézni a tévében, mint ha kimegy egy stadionba az ember. De úgy látszik, hogy nem ez volt az ok - véli.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke úgy nyilatkozott: nyilván az lenne jó, ha minél több meccset tudna sikeresen játszani a válogatott. Nem akarok nagy terhet rakni a válogatottra, becsületes helytállást szeretnék. Játsszunk jó meccseket, legyünk végig méltó ellenfelek, és küzdjenek ugyanolyan lelkesedéssel, mint a norvégok ellen. Remélem, lesz olyan a meccsek között, ahol győzni fogunk - fogalmazott Csányi Sándor.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×