Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BL - Benitez továbbra is bízik Ronaldóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Barcelonától elszenvedett súlyos vereség után is maximálisan megbízik játékosaiban, köztük Cristiano Ronaldóban is, Rafa Benitez, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A Real a spanyol bajnokságban az elmúlt két fordulóban az Európa Liga-címvédő Sevilla, valamint a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona elleni rangadót is elveszítette - előbbit 3-2-re, utóbbit 4-0-ra -, ezért az elsőről visszacsúszott a tabella harmadik helyére.

Benitez az ukrán Sahtar Donyeck elleni, szerdai Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatón megköszönte Florentino Perez klubelnöknek, hogy a hétfői tanácskozáson további bizalmat szavazott neki, egyben hangsúlyozta: a közelmúltbeli sajtóhírekkel ellentétben semmiféle konfliktusa nincs Ronaldóval, és az sem igaz, hogy a portugál csatár egykedvűen futballozik, amióta ő az edző.

"Cristiano nagyon szorgalmas, és fontos tagja a csapatunknak, de nem egyénekben gondolkodunk" - vélekedett az 55 éves spanyol tréner, aki idén nyáron az olasz Carlo Ancelotti helyét vette át. "Nagyszerű csapatunk van, amely a legutóbbi két meccs kivételével jó eredményeket produkált. A Barcelona elleni mérkőzésen megtanultuk a leckét. Nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt, hiszen rendkívül fontos volt számunkra a rangadó."

A szakvezető reményét fejezte ki, hogy az elmúlt két vereség nem befolyásolja a csapategységet.

"Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy a játékosok még mindig bíznak bennem. Vállalom a felelősséget az eredményekért, és mindent megteszek, hogy a szurkolóink boldogok legyenek, bár a jó eredmények ellenére gyakran kritizálnak, időnként alaptalanul. Ebben a helyzetben minden, amit tehetek, hogy arra koncentrálok, mit csinálhatnék még jobban."

A Real Madrid a BL csoportkörének ötödik fordulója előtt az A csoport élén áll, és a további eredményektől függetlenül már továbbjutott a nyolcaddöntőbe.