eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Női vízilabda világliga - Háromgólos vereség a hollandoktól

A magyar válogatott három góllal kikapott a világbajnoki ezüstérmes holland csapattól a női vízilabda világliga európai selejtezőinek második fordulójában, kedden a Hajós Alfréd Sportuszodában.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese első világliga-meccsén, október végén 13-13-as döntetlen után ötméteresekkel legyőzte Olaszországot, így két mérkőzést követően egy-egy győzelemmel és vereséggel áll.

Eredmény:
Magyarország-Hollandia 7-10 (2-2, 2-1, 1-3, 2-4)
-----------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi, Takács 2-2, Bujka, Kisteleki H., Antal 1-1

A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott - amelyből Somhegyi Noémi és Czigány Dóra betegség, Kisteleki Dóra pedig magánéleti, családi okok miatt maradt ki - Keszthelyi Rita és Bujka Barbara találataival kétszer is vezetéshez jutott, ám a vendégek mindkétszer egyenlítettek (2-2).

A második játékrészben a magyar együttes kiválóan védekezett, és támadásban is eredményesebbnek bizonyult a holland válogatottnál. Kisteleki Hanna és Antal Dóra révén két találattal is vezetett, a nagyszünetre pedig egygólos magyar előnnyel mehettek a csapatok (4-3).

A folytatásban a hollandok fordítottak. Takács Orsolya találatával ugyan egyenlített a magyar együttes, ám egy szerencsés góllal ismét a vendégeknél volt az előny a negyed végén (5-6).

A záró negyed elején gyorsan négy gólra növelte előnyét a vb-ezüstérmes holland csapat. Keszthelyi és Takács találataival felzárkózott a magyar együttes, ám a hollandok szerezték a mérkőzés utolsó gólját, így 10-7-re diadalmaskodtak.

"Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, sajnálom, hogy nem tudtuk meghálálni" - értékelt Bíró Attila a találkozó után az M4 Sporton. "Ajándékoztunk könnyű gólokat az ellenfélnek, amit ilyen szinten nem szabadna. A játékosaink kreatívak és ügyesek, de azt szeretem, amikor olyat csinálunk, amit edzésen gyakoroltunk."

Hozzátette, a magyar csapat nem tudta kiszűrni az összes olyan játékost a hollandoktól, akikre jobban kellett volna figyelni.

A magyar válogatott november 30-án kínai edzőtáborba utazik, következő világliga-mérkőzését december 8-án játssza Franciaországban.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×