Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hét csapat is továbbjuthat a Bajnokok Ligájában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hét csapat biztosíthatja be továbbjutását kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.

Az E jelű kvartettben a tíz ponttal álló, az AS Romát fogadó Barcelona szerencsés esetben már vereséggel is továbbjuthat, amennyiben a BATE Boriszov otthonában nem nyer a Bayer Leverkusen. A szombaton a Real Madridot felülmúló katalán együttes aligha erre számít, míg az ötpontos olasz csapatnak a saját győzelmén túl mindenképpen döntetlen szükséges a másik találkozón a keddi továbbjutáshoz. Ebben az esetben ugyanis a jelenleg három ponttal utolsó fehérorosz együttes már nem foghatná be pontszámban a Rómát, amelynek a négypontos Leverkusennel szemben kedvezőbb az egymás elleni mérlege.

Az F csoportban a két egyformán kilenc pontos csapat, a Bayern és az Olimpiakosz Münchenben találkozik, döntetlennel mindkét együttes továbbjut, kiejtve ezzel az előzetesen az első kettő közé várt Arsenalt. Amennyiben Londonban döntetlen születik, úgy a bajorok és a görögök bármilyen eredmény esetén továbblépnek.

A G jelű négyes első két helyezettje, a tízpontos FC Porto és a hétpontos Chelsea is továbbjuthat: a portugáloknak egy pont is elég hazai pályán a Dinamo Kijev ellen, ez az eredmény a londoni csapatnak is megfelelő a 16 közé lépéshez abban az esetben, ha győzni tud a Makkabi Tel-Aviv vendégeként. Amennyiben a Kijev kikap kedden, és a Chelsea pontot szerez Izraelben, akkor is továbbjut Jose Mourinho együttese.

A H csoportban a Zenit továbbjutása már biztos, a hat ponttal jelenleg második Valencia is a kieséses szakaszba kerülhet már az utolsó fordulót megelőzően, amennyiben vendégként megveri az orosz együttest, míg a négypontos Gent nem győzi le idegenben az Olympique Lyont.