Nem lehetetlen az Eb-n a továbbjutás

Infostart
2015. november 23. 07:53
Minden magyar futballista megítélésén javít, hogy a labdarúgó válogatott részt vesz az Európa-bajnokságon - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában.

A magyar labdarúgó válogatott játékában benne van, hogy az Európa-bajnokságon mérkőzést nyerjen - mondta Hajdú B. István sportkommentátor.

"Kaphatunk olyan ellenfelet, olyat nem, amelyik ellen tuti a győzelem, de olyat igen, amelyik ellen nem elképzelhetetlen. Azt várom, hogy a magyar csapat továbbfejlődjön. Sem Storcknak, sem a játékosoknak nincs gyakorlata abban, hogy kell felkészülni egy világversenyre. Arra számítok, hogy miután három-négy naponta játszaniuk kell, a 23 játékosból legalább 18-20 pályára fog lépni az Európa-bajnokságon, mindenkire szükség lesz. Játsszuk le a mérkőzéseket, hogy mi megtettünk mindent, aztán, ha Spanyolország megvert minket 3:1-re, hát istenem, előfordul."

Ballai Attila, a Magyar Idők sportrovat-vezetője arról beszélt, a kontinensviadalon a lebonyolítás sajátossága miatt egyáltalán nem lehetetlen a továbbjutás.

"Éppen azért, mert a négy legjobb harmadik is továbbkerül, már egy győzelemmel tovább lehet jutni, a nyolcaddöntőnél tovább pedig a magyar válogatottnak fölösleges nézni, örüljünk, hogy végre, harminc év után kijutottunk valahova. Nekem ez mind bónusz, a coubertini-elv, ami az olimpiára érvényesült, az most a futball világversenyekre érvényesül: a részvétel a fontos, hogy végre ott vagyunk!"

Egészen különleges élmény lesz, hogy - akár a helyszínen, akár idehaza - az Európa-bajnokságon szurkolhatunk a válogatottnak, éppen ezért az eredmények talán kevésé fontosak - mondta Hajdú B. István.

"A játékosok számára ennek nagyon komoly hozadéka lehet. Ha a francia-magyar nyitómeccsen a Kádár úgy játszik, ahogy a norvégok ellen tette, akkor az az ember nem Lengyelországba megy vissza az Eb után. Tehát óriási a karrierlehetőség is, az Európa-bajnokságra mindenki figyelni fog. Ebből a szempontból minden magyar futballistának jó, hiszen ha valahonnan igazolnak játékost, azt Eb-résztvevő országból teszik."

A sportújságírók beszéltek arról is, a világbajnokságra kijutni a magyar válogatottnak kisebb csoda lesz szinte mindig, mivel a kontinensről csak 13 ország vehet részt a viadalon. A selejtezőkben a legnagyobb ellenfelünk Svájc és Portugália, velük két-két meccset kell lejátszanunk, amiből csak egy lesz 2016-ban, így a jelenlegi meghatározó, idősebb játékosok közül elképzelhető, hogy többen nem szerepelnek majd 2017-ben a keretben a legfontosabb mérkőzések idején, helyüket Bernd Storck eddigi döntései alapján minden bizonnyal fiatalok vehetik át - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hanganyag: Dénes Tamás, Király István Dániel


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást