Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem biztos, hogy a francia védő mentálisan játékra kész állapotban lesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint francia válogatott védőjét, Laurent Koscielnyt "mélyen megérintették" a múlt pénteki párizsi terrortámadások.

A francia szakember azt mondta, a 30 éves futballista nem biztos, hogy mentálisan megfelelő állapotban lesz ahhoz, hogy pályára lépjen szombaton, a West Bromwich Albion elleni bajnoki találkozón.

Koscielny végigjátszotta a világbajnok németek ellen 2-0-ra megnyert múlt pénteki barátságos mérkőzést Párizsban, ahol időközben a terrortámadásokban több mint száz ember vesztette életét, s három öngyilkos merényletre került sor le a stadion mellett.

Wenger kiemelte, hogy Koscielny kiválóan futballozott a németek elleni meccsen, ugyanakkor kedden már sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott az angolokkal szembeni, 2-0-ra elveszített londoni barátságos összecsapáson.

"Még nem beszéltem vele, de sort kerítek erre, mert látnom kell, hogy túl van a történteken és eléggé összeszedett" - jelentette ki Wenger, s kitért arra, hogy az ilyen esetek mentális hatása gyakran csak napokkal később érződik a futballistákon.

A francia szakember hozzátette, a németek ellen gólt szerző Olivier Giroud-val is beszélgetni fog a szombati Premier League-meccs előtt.

"Lejátszották ezeket a barátságos mérkőzéseket, de fel kell mérnem, hogy túl vannak-e már a történteken" - zárta nyilatkozatát Wenger.