eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma

Nehéz lesz újra futballozni a franciáknak

Laurent Blanc vezetőedző szerint a PSG labdarúgócsapatának a párizsi merényletek után nyolc nappal nehéz lesz ismét a futballra koncentrálnia.

A hivatalos adatok szerint 130 halálos áldozattal járó múlt pénteki merényleteket követően minden sporteseményt töröltek Franciaországban, de a labdarúgó-bajnokságban a válogatott barátságos mérkőzései miatt egyébként sem rendeztek volna fordulót. A listavezető és a mezőnyben egyedüliként veretlen Paris Saint-Germain a 14. kör szombati játéknapján a Lorient vendége lesz.

"A játékosokra is hatással voltak az események - és nem csak a PSG-nél -, úgyhogy pszichológiai foglalkozásaink is voltak a héten. Az élet megy tovább, de ezt könnyebb mondani, mint átélni. Nehéz lesz focizni ezen a hétvégén, de muszáj, mert az a dolgunk, hogy megfelelően felkészüljünk, és a legjobb tudásunk szerint játsszunk. A helyzet több mint különös, tekintve a körülményeket, amelyeket nem tudunk megváltoztatni" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Laurent Blanc, aki helyesli, hogy a liga nem halasztotta el a fordulót.

Ezután egy újságíró arra volt kíváncsi, milyen lelkiállapotban vannak azok a játékosok, akik nyolc nappal ezelőtt elvesztették valamelyik barátjukat, ismerősüket, de az edző félbeszakította a kérdést. Miután ismét a labdarúgók mentális állapotát firtatták, Blanc közölte, hogy elhagyja a helyiséget, amennyiben tovább faggatják erről.

"Nem fogunk az egész sajtótájékoztatón erről beszélni! Garantálom, ha még egyszer erről kérdeznek, már itt sem vagyok" - reagált emelt, ellenséges hangon a játékosként világ- és Európa-bajnok Blanc.

A PSG olasz válogatott kapusának, Salvatore Sirigunak két barátja is elhunyt a terrortámadásokban. A tréner elmondta: egyetlen játékosa sem jelezte, hogy nem szeretne pályára lépni szombaton, de Javier Pastore, Marco Verratti és David Luiz sérülés miatt biztosan hiányozni fog. A Bajnokok Ligája csoportkörében is szereplő párizsiak edzőjének dolgát - elmondása szerint - az is nehezíti, hogy több dél-amerikai játékosa is fáradtan tért vissza a klubhoz a világbajnoki selejtezőket követően.

Az 50. születésnapját csütörtökön ünneplő szakvezető megerősítette, hogy tárgyal a jövő nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról. Elárulta: a klubvezetők kezdeményezték a megbeszéléseket, de ő is maradni szeretne. Céljaikról elmondta, hogy az idei szezonban legalább az elődöntőig akarnak jutni a BL-ben, a bajnokságban pedig sorozatban negyedszer is elsők szeretnének lenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×