Bíró Attila: dőreség lett volna a lányoktól többet várni

Infostart
2015. november 20. 10:20
Csütörtökön este megkezdte a felkészülést a magyar női válogatott a hollandok elleni, keddi Világliga-mérkőzésre - számolt be az InfoRádióban Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya.

"Volt jó néhány összetartásunk és edzésünk, egy sikeres olaszok elleni mérkőzés. Minden jól alakul és készülünk a hollandok elleni mérkőzésre. Napi két edzéssel, videózással, mentális tréninggel, szárazföldi edzéssel, illetve különböző terheléses tesztekkel körítve" - mondta a szakvezető

"Természetesen győzni szeretnénk, mint minden mérkőzésen. A holland válogatott a világ második legjobb csapata, de a magyar válogatott sem sokkal rosszabb, ha egyáltalán rosszabb. Ezen a mérkőzésen is lesz lehetőségünk nyerni, ahogy az olaszok ellen is volt, és sikerült is. Remélhetőleg újabb játékosokat tudok kipróbálni, van egy-két sérült, illetve beteg játékos, de ez nem fog megakadályozni minket abban, hogy a hollandokat megverjük" - hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Bíró Attila kifejtette: "két hét múlva már a franciákkal kell játszani idegenben, ott nem lehet kérdés az eredmény, feltétlenül győzni kell. Szeretnénk pozitívan zárni az évet, minden esélyünk megvan rá, bár a holland csapat nagyon komoly erőt képvisel. Ha ez a pár napos felkészülés jól sikerül, akkor minden esélyünk meglesz rá. A franciák elleni meccs előtt még lesz egy edzőtábor Kínában, ez biztosan sokat segít majd."

"Azért van húsz játékos a keretben, hogy bárkinek meglegyen a lehetősége, hogy helyet kapjon az Eb-re utazó csapatban. Egy-két poszton a bőség zavarával is küzdök" - jelezte.

Bíró Attila szerint jó úton járnak ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a riói olimpiára. Az elmúlt időszakkal szerinte mindenki elégedett lehet.

"Szeretnénk visszaszerezni a csapat kicsit megtépázott önbizalmát. Eddig minden rendben halad, azt kaptam, amire számítottam, néhány közös edzés után dőreség lett volna ennél többet várni a lányoktól" - fogalmazott.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást