Ezt kell tudni a labdarúgó Eb-csoportbeosztásáról

Infostart
2015. november 18. 20:16
December 12-én készítik el a labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. A válogatott együtteseket a világranglista és az úgynevezett UEFA-együtthatók alapján sorsolják hat csoportba.

Kedd este véget ért a labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezője, így kialakult a 2016-os kontinensviadal 24 csapatos mezőnye. Az Eb csoportbeosztását december 12-én készítik el. A nemzeti együtteseket a világranglista és az úgynevezett UEFA-együtthatók alapján négy különböző erősorrendbe osztják és ezután sorsolják őket hat csoportba, amelyekből az első és a második helyezett mellett a négy legjobb harmadik is továbbjut a nyolcaddöntőbe.

Az már hétfőn eldőlt Bosznia-Hercegovina kiesésével, hogy a magyar válogatott a harmadik erősorból várhatja a december 12-i sorsolást. Azt már előzetesen lehet tudni, hogy az első fordulóban a csoportok harmadik legerősebb együttesei a negyedik kalapból érkező riválisok ellen lépnek pályára, a második körben a legerősebbel, a harmadik játéknapon pedig a kiemelési rangsor második helyezettjével csaphat össze a magyar válogatott.

A kvalifikációs sorozat végére Olaszország kikerült a legerősebb csapatok közül, így várhatóan a legutóbbi Európa-bajnokság döntőjének egyik résztvevője kerülhet majd az Eb egyik legnehezebb négyesébe.

A legerősebbnek tartott csapatok között van a házigazda Franciaország, a világbajnok Németország, a címvédő Spanyolország, a világranglista-vezető Belgium, továbbá Anglia és Portugália. A második sorban Olaszország, Svájc, Ausztria, Horvátország, Oroszország és Ukrajna kapott helyet. A harmadikban Magyarország mellett Csehország, Svédország, Lengyelország, Románia és Szlovákia található. A negyedikben pedig Törökország, Írország, Izland, Wales, Albánia és Észak-Írország csapata van.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást