Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A fiatalok kaptak lehetőséget a magyar-román meccsen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi vízilabda-válogatott 16-8-ra győzött a román csapat ellen a világliga európai selejtezőjének második fordulójában. Benedek Tibor a védekezésről elégedetten nyilatkozott a Magyar Televíziónak.

"A szoros emberfogás részével nagyon elégedett vagyok" - mondta Benedek Tibor a mérkőzésről.

Hozzátette: "Nagyon harciasak voltunk. Mivel a két bekkünk hamar megkapta a kiállítását, ezért folyamatosan játszanunk kellett azzal, hogy Erdélyi Balázs, illetve Kovács Gábor bekkeljen, akiknek nem ez a fő posztjuk, de nagyon jól megoldották mindketten, át tudtuk vészelni a harmadik negyedet fix bekk nélkül."

"A támadásainkban is ötletdúsak voltunk, 14 emberelőnyből kilencet belőttünk" - hangsúlyozta Benedek Tibor.

"A magyar férfi vízilabda-válogatott románok elleni mérkőzésen a győzelem mellett az volt a legfontosabb hogy a fiatalok is minél több játéklehetőséghez jussanak" - mondta a négy gólos Vámos Márton a Magyar Televíziónak.

Hozzátette: "Nagyon örülünk, hogy nyertünk. Mi csak hétfőn kapcsolódtunk be a közös munkába, de úgy gondolom, onnan folytattuk, ahonnan nyár végén abbahagytuk, a 16 lőtt gól önmagáért beszél. A 8 kapott gólt annak tulajdonítom, hogy csak négy napot edzettünk együtt. Ahhoz, hogy egy válogatottba meghívót kapj, minden edzésen és meccsen oda kell tenni magad, meg kell mutatni, hogy miért vagy válogatott."

Vámos Márton szerint Benedek Tibor a grúz és a román meccset arra használta fel, hogy a fiatalokat is lehetőséghez juttassa.

"Úgy gondolom, hogy rászolgáltunk arra, hogy itt legyünk, ezt a két meccset behúztuk és nyertünk, ez a lényeg" - fűzte hozzá a játékos.