Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Külföldi lapok: történelmi siker a magyar válogatott győzelme

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemzetközi sajtó történelmi sikernek tarja, hogy a magyar labdarúgó válogatott jövőre ott lesz az Európa-bajnokságon, míg a norvég lapok a szövetségi kapitányuk sorsáról találgat.

Az UEFA honlapja címlapon számol be a magyar labdarúgó válogatott sikeréről, kiemelve: Magyarország 1972 után tér vissza az Európa-bajnokságra. Az oldal közli Király Gábor, Priskin Tamás és Bernd Storck mérkőzés utáni nyilatkozatát. A magyar kapus képe alá a szövetség azt írta: Király Gábor 39 évesen még mindig erős.

A BBC honlapja a vezető sporthírek között számol be a 2:1-es magyar sikerről, Priskin Tamás gólját egyszerűen briliánsnak minősítve. A portál emlékeztet: a magyar válogatottat a selejtezőben három szövetségi kapitány is irányította. Kiemeli: a norvégok hiába birtokolták jóval többet a labdát, nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel.

A France Football Magyarország újjászületése címmel közöl cikket a labdarúgó válogatott sikeréről. Norvégia ellen Magyarország új oldalt írt a történelemben, amikor érvényesítette jegyét a 2016-os Európa-bajnokságra. A lap kiemeli: az ismeretlen Bernd Storck az U20-as csapattól került át a válogatott élére.

Az olasz Gazzetta dello Sport szalagcíme: extázisban a magyarok, 44 év után kinn vannak az EB-n. A cikkben a mérkőzés tudósításán kívül megjegyzik: Budapesten hatalmas fieszta volt vasárnap éjjel, mert a labdarúgó válogatott olyat tett, amit a hetvenes évek óta nem tudott.

A La Republica arról ír, hogy a magyar szurkolók el fogják özönleni jövő nyáron Franciaországot, mert 44 éve nem történt olyan a magyar labdarúgással, mint vasárnap este. A drukkerek már a sorsolást várják, és készülnek a jövő évi kontinenstornára.

A norvég AftenPosten már azt találgatja: marad-e posztján a kettős vereség után a norvég szövetségi kapitány. A cikk írója szerint a vendégek játékában nem volt találékonyság és sok volt a rossz döntés is. Priskin Tamás gyorsasága mellett a lap a norvég védők lassúságát is kiemeli, és elismeri: a Real Madrid 16 éves játékosa, Odegaard számára még túl nagy feladat volt a pótselejtező. Az egyik képaláírás pedig frappánsan csak annyi: Az utazást Franciaországba törölték.

A norvég Nordlys azt emeli ki, hogy 2004-8 és 12 után 16-ban sem lesz ott Norvégia az Európa-bajnokságon. Utal ugyanakkor arra, hogy az edzői stáb a fiatal csapattal inkább a 2018-as világbajnokságra készül, és érhet be.

A norvég Nettavisen azt írja: a szövetségi kapitány a mérkőzés utáni első interjúban nem volt hajlandó önkritikát gyakorolni.

Hanganyag: Domanits András