eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Külföldi lapok: történelmi siker a magyar válogatott győzelme

A nemzetközi sajtó történelmi sikernek tarja, hogy a magyar labdarúgó válogatott jövőre ott lesz az Európa-bajnokságon, míg a norvég lapok a szövetségi kapitányuk sorsáról találgat.

Az UEFA honlapja címlapon számol be a magyar labdarúgó válogatott sikeréről, kiemelve: Magyarország 1972 után tér vissza az Európa-bajnokságra. Az oldal közli Király Gábor, Priskin Tamás és Bernd Storck mérkőzés utáni nyilatkozatát. A magyar kapus képe alá a szövetség azt írta: Király Gábor 39 évesen még mindig erős.

A BBC honlapja a vezető sporthírek között számol be a 2:1-es magyar sikerről, Priskin Tamás gólját egyszerűen briliánsnak minősítve. A portál emlékeztet: a magyar válogatottat a selejtezőben három szövetségi kapitány is irányította. Kiemeli: a norvégok hiába birtokolták jóval többet a labdát, nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel.

A France Football Magyarország újjászületése címmel közöl cikket a labdarúgó válogatott sikeréről. Norvégia ellen Magyarország új oldalt írt a történelemben, amikor érvényesítette jegyét a 2016-os Európa-bajnokságra. A lap kiemeli: az ismeretlen Bernd Storck az U20-as csapattól került át a válogatott élére.

Az olasz Gazzetta dello Sport szalagcíme: extázisban a magyarok, 44 év után kinn vannak az EB-n. A cikkben a mérkőzés tudósításán kívül megjegyzik: Budapesten hatalmas fieszta volt vasárnap éjjel, mert a labdarúgó válogatott olyat tett, amit a hetvenes évek óta nem tudott.

A La Republica arról ír, hogy a magyar szurkolók el fogják özönleni jövő nyáron Franciaországot, mert 44 éve nem történt olyan a magyar labdarúgással, mint vasárnap este. A drukkerek már a sorsolást várják, és készülnek a jövő évi kontinenstornára.

A norvég AftenPosten már azt találgatja: marad-e posztján a kettős vereség után a norvég szövetségi kapitány. A cikk írója szerint a vendégek játékában nem volt találékonyság és sok volt a rossz döntés is. Priskin Tamás gyorsasága mellett a lap a norvég védők lassúságát is kiemeli, és elismeri: a Real Madrid 16 éves játékosa, Odegaard számára még túl nagy feladat volt a pótselejtező. Az egyik képaláírás pedig frappánsan csak annyi: Az utazást Franciaországba törölték.

A norvég Nordlys azt emeli ki, hogy 2004-8 és 12 után 16-ban sem lesz ott Norvégia az Európa-bajnokságon. Utal ugyanakkor arra, hogy az edzői stáb a fiatal csapattal inkább a 2018-as világbajnokságra készül, és érhet be.

A norvég Nettavisen azt írja: a szövetségi kapitány a mérkőzés utáni első interjúban nem volt hajlandó önkritikát gyakorolni.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×