eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma

Hodgsont is megdöbbentette Fülöp Márton halála

Meleg szavakkal emlékezett meg pénteken Fülöp Mártonról, a magyar labdarúgó-válogatott előző nap, 32 esztendős korában elhunyt volt kapusáról Roy Hodgson, az angol válogatott szakvezetője.

Hodgson, aki a West Bromnál dolgozott együtt Fülöppel a 2011-2012-es szezonban, a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: teljesen megdöbbent, amikor meghallotta a hírt.

"Nagyon-nagyon kellemes személyiség és jó profi játékos volt (...) Õszintén szólva fel sem merült bennem, hogy bármilyen egészségi problémája lehetett" - tette hozzá.

Hodgson "a futball szomorú napjának" nevezte Fülöp Márton halálának napját, és kifejezte együttérzését a családnak.

Roy Keane, az ír válogatott másodedzője - aki a korábbi években a Sunderland, majd az Ipswich Town menedzsereként is leigazolta Fülöpöt - pénteken a BBC-nek szintén azt mondta, hogy megdöbbentette és lesújtotta a halálhír.

"Nagyszerű profit ismerhettem meg személyében, de ennél is fontosabb, hogy remek srác volt (...) A legmélyebb részvétemet küldöm Márton családjának és barátainak" - tette hozzá.

A BBC adatai szerint Fülöp a Sunderland színeiben 47-szer lépett pályára; az Ipswich Town kapuját 38 meccsen védte.

Shay Given, az ír válogatott és az angol Stoke City kapusa pénteken azt mondta a BBC-nek, hogy egyszerűen nem akarta elhinni a hírt.

"Amikor a Manchester Citynél voltam, és vállsérülést szenvedtem, akkor (Fülöp) a Sunderlandtől átjött kölcsönjátékosként (...) Csak néhány hetet töltött ott, de sokakra nagy benyomást tett" - mondta Given.

Fülöp a West Brom, az Ipswich Town, a Sunderland, a Stoke City és a Manchester City mellett játszott a Chesterfield, a Coventry és a Leicester színeiben is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×