Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Storck: Történelmi jelentőségű párharc vár a magyar csapatra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este lép pályára az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén Oslóban. A nemzeti együttes játékosai nehéz meccsre számítanak, és bíznak abban, hogy sikerül megszerezni az idegenbeli gólt.

A magyar labdarúgó-válogatott minden tagja rendkívül elszánt, és nagyon várja már a norvégok elleni pótselejtező első mérkőzését Oslóban - mondta a szövetségi kapitány.

Bernd Storck kiemelte, hogy minden játékos a norvégokra koncentrál, úgy látja, mentálisan és taktikailag is jó úton járnak a felkészülésben, mindenki tisztában van vele, hogy történelmi jelentőségű párharc vár a nemzeti együttesre, hiszen a magyar válogatott az 1986 világbajnokság óta nem vett részt világeseményen.

Bernd Storck az InfoRádióban korábban arról beszélt, hogy a norvég játékosok fizikailag és taktikailag is képzettek. A csapat idegenben is gólt akar lőni, mert így lehet esély a továbbjutásra - vélekedett a német tréner.

Juhász Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai is jó fizikai állapotban vannak a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt. A székesfehérvári védő kiemelte, a legfontosabb, hogy a magyar csapat szervezet legyen.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is nehéz meccsre számít. Szerinte már egy idegenben szerzett gól is siker lehet.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is a helyszínen szurkol a válogatottnak. A szövetség első embere szerint nem esélytelen a magyar csapat. Csányi Sándor az nso.-hu-nak a kiutazás előtt arról is beszélt, hogy fontos az idegenbeli gól.

A norvég együttes főleg légiósokra épül, a 24 fős keretből nyolcan szerepelnek a norvég bajnokságban, hatan a Bundesligából, ketten a svéd bajnokságból érkeznek, de szerepelnek még skandináv játékosok a többi között Dániában, Oroszországban, Ausztriában, Görögországban, Hollandiában, Skóciában, Angliában, a 17 éves Martin Ödergaard pedig a Real Madrid tartalékcsapatában, a Castillában futballozik.

Hanganyag: Szabó Gergõ