eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyar főtáblás párbaj a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában

Két héttel a nyitókör után szerdán folytatódik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás küzdelemsorozata, és már a második fordulóban lesz magyar-magyar csata is: a B jelű hatosban a hazai bajnoki címvédő Szolnok fogadja a legutóbbi ob I-es szezon ezüstérmesét, az OSC-t.

A házigazda nemcsak azért esélyesebb a BL-ütközet egymás elleni első állomásán, mert saját medencében játszik, az otthoni környezet mellett a jelenlegi erőviszonyok is a Tisza-partiak mellett szólnak. Miközben az OSC a magyar bajnokságban hullámzóan teljesít, a Bajnokok Ligájában kifejezetten rosszul sikerült a bemutatkozása október 28-án, amikor is az újbudai uszodában a vendég horvát Jug Dubrovniktól 9-7-re kikapott.

A Szolnok ugyanakkor roppant magabiztosan menetel az ob I-ben - szombaton például a szintén BL-szereplő, magyar bajnoki bronzérmes Egert "intézte el" 9-4-re -, s a nemzetközi vizeken is jól rajtolt el. Nevezetesen a BL tizenkét csapatos főtábláján, az oda-visszavágós rendszerű csoportmeccsek nyitókörében Belgrádban nyert a szebb napokat is megélt szerb Partizan ellen 14-9-re. Meglepetés lenne, ha a tiszaligeti arénában az OSC-vel nem bírna el.

A másik hatosban szereplő, s mint leendő rendező - a BL budapesti hatos döntője, a június eleji Final Six házigazdájaként - eleve továbbjutó Eger Horvátországban próbálhat javítani a bizonyítványán. Az első mérkőzését ugyanis idehaza nem tudta megnyerni, 8-8-ra végzett a görög Olympiakosszal. Újabb fellépése azonban semmivel sem ígérkezik könnyebbnek, mivel idegen környezetben, az egyik legjobb horvát csapatnak számító Primorje Rijeka vár rá.

Az európai póló második számú sorozatában, az Eurokupában is lesz magyar szereplő szerdán: a Szeged első negyeddöntős meccsét játssza a német Hannoverrel, amely több kiváló légiós leigazolásával alaposan megerősödött. Így nehéz párharcra számíthat a csongrádi alakulat, amely először hazai medencében száll vízbe, s igyekszik minél nagyobb előnyre szert tenni a december 16-i visszavágóra.

A szerdai program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Primorje Rijeka (horvát) - ZF-Eger 20.45
B csoport:
Szolnoki Dózsa-Közgép - A-Híd OSC Újbuda 17.30

Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Szeged-Diapolo - Waspo Hannover (német) 18.15

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×