Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Infantino 40 csapatosra bővítené a vb mezőnyét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gianni Infantino, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) főtitkára azt ígéri: 40 csapatosra bővíti a világbajnokság mezőnyét, amennyiben megnyeri a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökválasztását.

"Hiszek a bővítésben azon tapasztalatok alapján, amelyeket Európában az Eb kapcsán szereztünk - nyilatkozta a 45 éves svájci ügyvéd arra utalva, hogy a jövő évtől kezdve a korábbi 16 helyett 24 csapat szerepel az Európa-bajnokságon. - Nézzék meg a mostani selejtezőket: néhány olyan csapat is kijutott, amelyeknek ez korábban nem sikerült, míg mások, amelyek eddig mindig ott voltak, ezúttal nem vívták ki az Eb-indulás jogát."

Infantino hozzátette, a bővítés az európai selejtezőknek új dinamikát adott.

"Nem európai álmom van. Az én álmom a labdarúgásról szól" - mondta Infantino, s kitért a jelentkezésére is, amelyet csupán néhány órával az október 26-i határidő lejárta előtt nyújtott be.

"Csináltunk egy sorsolást, és az én nevem jött ki" - viccelődött Infantino, aki az elmúlt esztendőkben az UEFA-hoz tartozó sorozatok sorsolásait vezényelte.

A február 26-án, Zürichben sorra kerülő elnökválasztáson Infantino mellett a jelenlegi helyzet szerint Michel Platini, az UEFA most még felfüggesztett elnöke; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember, valamint a libériai Musa Bility versenghet a posztért.