Dárdai Pál egyelőre nem beszél Európáról

InfoRádió / MTI
2015. november 8. 14:46
Egyelőre nem beszél az európai kupaszereplés lehetőségéről Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokság élmezőnyéhez tartozó Hertha BSC vezetőedzője.

Az előző idényben a kiesés ellen küzdő berliniek a Bundesliga 12. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén Salomon Kalou mesterhármasával 3-1-re győztek Hannoverben, a szombati játéknap után a tabella negyedik helyén állnak, és biztosan európai kupaindulásra jogosító helyen töltik a válogatott meccsek miatti, jövő heti szünetet. Hazai környezetben és idegenben egyaránt eredményesek, hiszen három-három alkalommal nyertek.

"Mindannyian nagyon büszkék vagyunk, de nem beszélünk Európáról. Szeretnénk tíz ponttal többet szerezni, mint tavaly, és bejutni a kupadöntőbe" - mondta Dárdai Pál. A magyar válogatott előző szövetségi kapitánya a szezon előtt 40 pont megszerzését tűzte ki célul a Hertha számára, amely ennek a felét már be is gyűjtötte, az új tervben viszont már 45 pont szerepel.

A vezetőedző az újabb győztes meccs után rendkívüli teljesítménynek nevezte Kalou tripláját, és elmondta: a bajnokság kezdete óta látja az elefántcsontparti csatáron, hogy jó úton jár, megváltozott a testbeszéde és nagyobb lett az önbizalma. Kalou a korábbi fejsérülése miatt turbánszerű kötést viselt a hannoveri találkozón, hazája válogatottjának Libéria elleni mérkőzését pedig kihagyja a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében.

Dárdai hozzátette: a fején lévő seb miatt kockázatos volt - az immár hét gólnál járó - csatár szerepeltetése, de végül kifizetődött.