eur:
392.34
usd:
367.17
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Berki Tokióig folytatja

Berki Krisztián, a lólengés londoni olimpiai bajnoka saját bevallása szerint 50 százalékos állapotban utazott ki a glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, ahol nem sikerült kvótát szereznie a jövő évi riói játékokra. Az Újpest 30 éves tornásza Tokióig szeretné folytatni pályafutását, de a jövő évi Európa-bajnokságot valószínűleg kihagyja.

Berki a Digi Sport televízió szerdai Reggeli Start című műsorában bevallotta, hogy az országos bajnokság előtt olyan sérülést szenvedett, amely elsősorban fizikálisan "tette tönkre", ráadásul mindez akkor jött, amikor az edzéseken már "szórta a hétpontos gyakorlatokat".

A tornász elmondta, hogy a vállában kikapcsolt egy izomcsoport, amelyet ezután nem tudott megerőltetni. Hozzátette: ez olyan érzés volt, mintha lebénult volna, hiszen még a kezét sem tudta megemelni, ráadásul pontosan olyan pozícióban kellett volna erőt kifejtenie, amelyet a gyakorlata 80 százalékban tartalmaz.

"Két-három hét elment azzal, hogy újra érzékelni tudjak a kezemmel, így utána szinte mindent elölről kellett kezdenem" - fogalmazott Berki, aki edzőjével, Kovács Istvánnal már a világbajnokság előtt érezte, nagyon jó napot kell kifognia ahhoz, hogy Glasgow-ban minden rendben menjen, erről azonban a vb előtt nem akartak beszélni.

Berki Krisztián összehasonlításként megjegyezte, hogy amíg a tavalyi nanningi vb előtt kétszázszor csinálta meg az 7,0 kiinduló pontszámú gyakorlatát, s ebből 198-szor sikerült hibátlanul, addig idén úgy ment ki a vb-re, hogy mindössze négyszer hajtotta végre a gyakorlatot.

Az újpesti tornász szerint Glasgow-ban azon múlt a döntőbe jutása, hogy mivel a gyakorlat elején elég sokat kellett korrigálnia, a végén nem maradt ereje az E értékű, csak a C értékű leugráshoz. Hozzáfűzte: ez a négytized különbség hiányzott ahhoz, hogy bekerüljön a lólengés döntőjébe, és ha a 6,7-es gyakorlatát hibátlanul megcsinálja, akkor első helyen jutott volna be a fináléba.

Berki elmondta, most könnyebben túltette magát azon, hogy nem jutott ki az olimpiára, mint nyolc éve, Peking előtt. A jövőjét illetően kifejtette, most hosszabb szabadságra megy, mert úgy érzi, pihenésre van szüksége, s ezért a győri mesterfokú bajnokságon is csak nézőként lesz jelen. A versenyzést egészen a tokiói olimpiáig szeretné folytatni, s ha a sérülés elkerüli, akkor szerinte semmi sem fogja ebben megakadályozni. A 2016-os éve az új elemek tanulásával telik majd, ezért a jövő évi Eb-t a Tokióra való felkészülés érdekében valószínűleg kihagyja.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×