eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

"Reggelre már ki leszel rúgva" - énekelték Mourinhónak

Angliában a Chelsea újabb hazai veresége okozott meglepetést, Németországban már az is, hogy a Bayern csak döntetlent játszott. Olaszországban a Fiorentina visszafoglalta az első helyet, Spanyolországban győzött a Real Madrid és a Barcelona.

A 11. forduló után már hat vereséggel áll a címvédő Chelsea a Premier League-ben. Azokban a szezonokban, amelyekben José Mourinho irányította a "kékeket", soha nem kaptak ki ennél többször. A Liverpool elleni hazai vereség után José Mourinho idénybeli győzelmi mutatója 27,27 százalékra csökkent, a 2014-2015-ös idényben 68,42 százalékkal lett bajnok. 2004-2005-ben és 2005-2006-ban 76,32-es mutatóval zárt.

Pedig ezúttal jól kezdődött a mérkőzés, a múlt héten a szerződését meghosszabbító Ramírez már a 4. percben vezetést szerzett. A Liverpool ellenben (amelyben Bogdán Ádám ismét kispados volt) fordított, Philippe Coutinho két, Christian Benteke egy gólt szerzett. Az ifjú brazil 710 játékperc után talált ismét a kapuba a Premier League-ben. Nem mellékesen az angol élvonalban 2008 óta ez volt az első mérkőzés, amelyen mindkét csapatban szerzett brazil játékos gólt. 


Jürgen Kloppnak, a "vörösök" német edzőjének ez volt az első bajnoki győzelme új csapata élén. A Pool szurkolói őt éltették, Mourinhónak ellenben azt jövendölték, hétfőn már ki lesz rúgva. A "Különleges" ezzel szemben azt állítja, marad a Chelsea élén. Érdekes, hogy az egyesület szurkolóinak többsége is bízik benne, azt szeretnék, ha maradna.

A Manchester United meglepő 0-0-t játszott a Crystal Palace otthonában. 2005 óta először fordult elő, hogy a "Vörös Ördögök" (minden sorozatot figyelembe véve) három egymást követő mérkőzésükön gól nélküli döntetleneket játszanak. Louis van Gaal együttesének elsősorban a védelme működik jól, a legutóbbi hét fordulóban négyszer nem kapott gólt. A londoni ellenfél egyébként a Premier League történetében még soha nem nyert a Manchester United ellen.

A listavezető Manchester City nem túl meggyőző játékkal is 2-1-re verte a Norwichot. Az utóbbi hetekben jól játszó Otamendi megszerezte az első gólját, ám a "kanárik" Joe hart nagy hibája után egyenlítettek. A győzelmet a 89. percben Yaya Touré tizenegyes-gólja szállította. Érdekes, hogy a City később lőhetett még egy büntetőt, de azt Alekszandar Kolarov kihagyta. Nem lett baj belőle, mert Hart, jóvátéve korábbi hibáját, bravúrral védett az utolsó pillanatokban. 

Az Arsenal tartja jó formáját, 3-0-ra verte a Swansea-t. Olivier Giroud, Laurent Koscielny és Joel Campbell szerezte a gólokat. A képlet nem sokat változott az egy héttel korábbi, Everton elleni siker óta, ugyanis a két francia akkor is a kapuba talált, mint ahogyan akkor is Mesut Özil volt a mezőny legjobbja. Amióta Giroud bemutatkozott a PL-ben (2012 augusztusában), senki sem fejelt nála több gólt. Sőt, amióta Mesut Özil az Arsenal játékosa, senki sem adott a török-németnél több gólpasszt. 

Németországban a Bayern München az idény során először veszített bajnoki pontokat, miután csak 0-0-ra végzett idegenben az Eintracht Frankfurttal. A bajorok előnye így csökkent a táblázat élén, mivel a Borussia Dortmund ismét győzött, mégpedig a nagy bajban lévő Werder Bremen pályáján (1-3). 


Spanyolországban a Real Madrid továbbra is veretlen, miután a papírformának megfelelően, könnyen, 3-1-re verte meg az újonc Las Palmast. Cristiano Ronaldo fejessel szerzett gólt, a Las Palmas a 30. spanyol csapat, amelyik ellen a kapuba talált az élvonalban. Megtört ellenben egy sorozat, a Madrid most először kapott gólt a bajnoki idényben az első félidőben. Nem feltétlenül azért, de tény: Keylor Navas a sérülése miatt nem védett, Kiko Casilla debütált a La Liga mostani szezonjában. 


4

Olaszországban hétről hétre, fordulóról fordulóra változik a helyzet, ismét a múlt héten két győzelmet is arató Fiorentina áll az élen. Paulo Sousa együttese könnyű sikert aratott a Frosinone ellen. Rangadót nyert az Inter, s ezzel ugyancsak 24 pontos. Roberto Mancini együttese Gary Medel az első félidőben esett találatával gyűrte le az előző öt fordulóban 15 pontot szerző AS Romát. 


Ugyancsak öt győzelem után veszített pontokat a Napoli, amely csak 0-0-ra végzett a Genoa ellen idegenben. Az 1969 óta a leggyengébb idénykezdetet produkáló Juventus - Cuadrado a 90. percben szerzett góljával - 2-1-re megnyerte a Torino elleni, városi rangadót. 


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×