eur:
393.1
usd:
367.23
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Új campust kap a Testnevelési Egyetem

A kormány felkérésére készülő koncepció több területet is érint. Várhatóan a Testnevelési Egyetem közelében lévő Alkotás utca-Csörsz utca csomópontjában épül majd az intézmény új campusa - mondta az InfoRádiónak Mocsai Lajos, az egyetem rektora.

"A Testnevelési Egyetem egy fejlesztési koncepciót dolgozott ki és rakott a kormány elé az elmúlt fél évben. Ezt a tűz előtti héten tárgyalták volna, azonban a kormánytagok nemzetközi kötelezettsége miatt egy héttel eltolódott. Eközben megtörtént a sajnálatos esemény" - számolt be az előzményekről Mocsai Lajos, az egyetem rektora az InfoRádiónak.

Mint mondta, a kormányülésen olyan határozat született, hogy december 2-ig a Testnevelési Egyetem világhírnevéhez méltó campus alakítható ki, abban a környezetben, ahol most is van, tehát az Alkotás úton és a Csörsz utcai pályán.

"Kidolgozzuk azt is, hogy tartalmilag melyek azok a követelmények, amely a mostani intézeti rendszerhez potenciálisan megfelelő biztosítékot adnak a fejlődéshez. Minden olyan újsághír, amely ezzel ellentétes, teljes mértékben megalapozatlan" - hangsúlyozta Mocsai Lajos.

"A Testnevelési Egyetem jövőjével kapcsolatban 6-8 olyan területet vizsgáltunk meg, ahol mind földrajzilag, mind a megközelítés szempontjából, mind a fejleszthetőséget tekintve, illetve más kutatóintézetekke szimbiózisban együtt tudtunk volna működni és dolgozni" - fogalmazott a rektor.

Az egyetem rektora azt is elmondta, hogy részben környezetvédelmi, részben régészeti okokból, harmadrészben pedig a fejleszthetőség korlátok miatt úgy döntöttek, hogy a mostani környezetben, egy megváltozott, megnövelt területen szeretnének továbbfejlődni. Ezt az igényt terjesztik majd a kormány elé.

"Ez a mi részünkről a Csörsz utcai pályára vonatkozik, ahol egy sokszínű, racionális, több ezer négyzetmétert magába ölelő, sporttudományos, illetve sportfelületeket adó központi épület, és a Csörsz utcai pálya áttervezésével egy nemzetközi szintű létesítmény alakulna ki" - fogalmazott Mocsai Lajos.

Az egyetem szakegyetemi és sporttudományos feladataira a TF mostani területén, illetve környezetében keresnek olyan megoldást, amely az egyetem jövőjéhez megfelelő környezet adhat.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×