eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma

Hosszú Katinka újabb két aranyat nyert

Akárcsak szerdán, csütörtökön is két számban győzött Hosszú Katinka az úszók idei világkupa-sorozatának tokiói állomásán, ahol Jakabos Zsuzsanna egy második helyezéssel zárta szereplését.

Hosszú - a viadal honlapja szerint - a második napi döntőkben előbb 400 méter gyorson utasította maga mögé a teljes mezőnyt 4:08.87 perces időeredménnyel, majd a verseny befejező fináléjában, 400 méter vegyesen nyert 4:37.26 perccel, ebben a számban hatodik fellépésén hatodik vk-győzelmét produkálva. A két arany mellett szerzett egy ezüstöt 100 méter háton (1:00.01 p) és egy bronzot 100 méter gyorson (54.39 mp), s dobogós helyezéseinek köszönhetően tovább növelte előnyét a vk-sorozat összesített pontversenyében, amelynek első helye 100 ezer dollárt ér.

A magyar világ- és Európa-bajnok szerdán 200 méter gyorson és 200 méter vegyesen diadalmaskodott, s másodikként végzett 200 méter háton és 800 méter gyorson.

A tokiói viadal zárónapján az első napon 200 méter gyorson második Jakabos Zsuzsanna erejéből ismét egy ezüstéremre futotta: 200 méter pillangón lett második (2:08.89), míg 400 méter vegyesen a hetedik időt úszta (4:45.16).

A magyar különítmény harmadik tagja, Verrasztó Dávid, aki a nyitónapon az idei világkupában sorozatban ötödször bizonyult a legjobbnak 400 méter vegyesen, csütörtökön 200 méter vegyesen kiszorult a döntőből, miután 2:03.61 perccel csak kilencedik lett a selejtezőben.

A világkupának eddig hat állomásán vannak túl az úszók, s még kettő van hátra: a jövő héten Dohában hétfőn és kedden, Dubajban pedig pénteken és szombaton versenyeznek.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×