eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla

Női vízilabda világliga - A hollandok az élen a magyarok csoportjában

Hollandia válogatottja vezet a magyarok négyesében a női vízilabda világliga európai selejtezőinek keddi nyitóköre után.

A hollandok, akik előrehozott meccsen pénteken hazai medencében nyertek az olaszok ellen (11-10), kedd este - ismét otthoni környezetben - a franciák felett is diadalmaskodtak, méghozzá igen simán, a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség honlapja szerint 12-7-re.

Ennélfogva két mérkőzésen szerzett hat pontjukkal vezetnek az A jelű csoportban, amelynek második helyét a magyar válogatott foglalja el, miután az új szövetségi kapitány, Bíró Attila hivatalos bemutatkozását is jelentő keddi összecsapáson büntetőkkel 17-15-re legyűrte az olasz együttest a margitszigeti Hajós uszodában.

A csoport állása:

1.Hollandia 6 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 2/1, 3. Olaszország 1/2, 4. Franciaország 0/1

A világligában a sima győzelemért 3, az ötméteresekkel kiharcoltért 2 pont jár, a büntetőkkel alulmaradó csapat pedig egy pontot kap.

A B jelű négyest Oroszország, Spanyolország, Görögország és Németország alkotja. Az oda-visszavágós rendszerű európai selejtezőkből három gárda juthat tovább, a két csoportelső mellett a jobbik második helyezett vehet még részt a jövő évi, június 7. és 12. között a kínai Sanghajban rendezendő nyolccsapatos szuperdöntőben.

A következő csoportforduló november 24-én lesz, akkor a magyar válogatott idehaza játszik a hollandokkal, a franciák pedig az olaszokhoz látogatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×