Női vízilabda világliga - A hollandok az élen a magyarok csoportjában

InfoRádió / MTI
2015. október 28. 18:35
Hollandia válogatottja vezet a magyarok négyesében a női vízilabda világliga európai selejtezőinek keddi nyitóköre után.

A hollandok, akik előrehozott meccsen pénteken hazai medencében nyertek az olaszok ellen (11-10), kedd este - ismét otthoni környezetben - a franciák felett is diadalmaskodtak, méghozzá igen simán, a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség honlapja szerint 12-7-re.

Ennélfogva két mérkőzésen szerzett hat pontjukkal vezetnek az A jelű csoportban, amelynek második helyét a magyar válogatott foglalja el, miután az új szövetségi kapitány, Bíró Attila hivatalos bemutatkozását is jelentő keddi összecsapáson büntetőkkel 17-15-re legyűrte az olasz együttest a margitszigeti Hajós uszodában.

A csoport állása:

1.Hollandia 6 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 2/1, 3. Olaszország 1/2, 4. Franciaország 0/1

A világligában a sima győzelemért 3, az ötméteresekkel kiharcoltért 2 pont jár, a büntetőkkel alulmaradó csapat pedig egy pontot kap.

A B jelű négyest Oroszország, Spanyolország, Görögország és Németország alkotja. Az oda-visszavágós rendszerű európai selejtezőkből három gárda juthat tovább, a két csoportelső mellett a jobbik második helyezett vehet még részt a jövő évi, június 7. és 12. között a kínai Sanghajban rendezendő nyolccsapatos szuperdöntőben.

A következő csoportforduló november 24-én lesz, akkor a magyar válogatott idehaza játszik a hollandokkal, a franciák pedig az olaszokhoz látogatnak.