eur:
394.37
usd:
371.65
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Ecclestone több amerikai versenyt akar

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone több futamot szeretne rendezni az Egyesült Államokban.

A Mercedes pilótája, a brit Lewis Hamilton harmadik világbajnoki címét hozó vasárnapi, austini versenyt követően a 84 éves sportvezető kifejtette: annak ellenére szeretne több amerikai versenyt, hogy az országban csökkent az érdeklődés a Forma-1 iránt.

"Négy futamot szeretnék itt rendezni. Mindegy hol, csak ne essen az eső. Mondjuk Dél-Kaliforniában. Néhány helyszín már szóba is került" - mondta Ecclestone, aki az időjárással kapcsolatban arra utalt, hogy az elmúlt hétvége során szinte folyamatosan esett az eső, ezért veszélybe került a verseny lebonyolítása.

Mostani nyilatkozata azért is furcsa, mert két héttel korábban, az orosz televízióban még egészen más stílust használt: "meg kellene próbálnunk javítani az amerikai pozícióinkon. Ez kemény feladat számomra, mert nem vagyok nagyon lelkes, ha Amerikáról van szó" - mondta Szocsiban Ecclestone, aki azzal is komoly feltűnést keltett, hogy csodálatát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és megvetéssel beszélt a demokrácia intézményéről.

Jelenleg a texasi futam a Forma-1-es versenynaptár egyetlen amerikai nagydíja, de régebben New Yorkban, a kaliforniai Long Beachen, Las Vegasban, Detroitban, Dallasban, Phoenixben és Indianapolisban is rendeztek versenyeket, a 2014-es programtervezetbe pedig New Jersey is bekerült helyszínként, de végül nem valósult meg a verseny.

"Azt hiszem, meg kellett volna rendeznünk a New Jersey-i futamot. De a lehetőség még mindig fennáll" - szögezte le Ecclestone.

A profitra vágyó amerikai szervezők dolgát nem segítené a szakág pénzügyi struktúrája, ugyanis minden rendezőnek nagyon komoly összeget kell fizetnie a kereskedelmi jogok birtokosának.

A jövő évi versenynaptárban rekordnak számító 21 futam szerepel, ebből ugyanúgy egy lenne az egyesült Államokban, mint idén.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×