Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ecclestone több amerikai versenyt akar

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone több futamot szeretne rendezni az Egyesült Államokban.

A Mercedes pilótája, a brit Lewis Hamilton harmadik világbajnoki címét hozó vasárnapi, austini versenyt követően a 84 éves sportvezető kifejtette: annak ellenére szeretne több amerikai versenyt, hogy az országban csökkent az érdeklődés a Forma-1 iránt.

"Négy futamot szeretnék itt rendezni. Mindegy hol, csak ne essen az eső. Mondjuk Dél-Kaliforniában. Néhány helyszín már szóba is került" - mondta Ecclestone, aki az időjárással kapcsolatban arra utalt, hogy az elmúlt hétvége során szinte folyamatosan esett az eső, ezért veszélybe került a verseny lebonyolítása.

Mostani nyilatkozata azért is furcsa, mert két héttel korábban, az orosz televízióban még egészen más stílust használt: "meg kellene próbálnunk javítani az amerikai pozícióinkon. Ez kemény feladat számomra, mert nem vagyok nagyon lelkes, ha Amerikáról van szó" - mondta Szocsiban Ecclestone, aki azzal is komoly feltűnést keltett, hogy csodálatát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és megvetéssel beszélt a demokrácia intézményéről.

Jelenleg a texasi futam a Forma-1-es versenynaptár egyetlen amerikai nagydíja, de régebben New Yorkban, a kaliforniai Long Beachen, Las Vegasban, Detroitban, Dallasban, Phoenixben és Indianapolisban is rendeztek versenyeket, a 2014-es programtervezetbe pedig New Jersey is bekerült helyszínként, de végül nem valósult meg a verseny.

"Azt hiszem, meg kellett volna rendeznünk a New Jersey-i futamot. De a lehetőség még mindig fennáll" - szögezte le Ecclestone.

A profitra vágyó amerikai szervezők dolgát nem segítené a szakág pénzügyi struktúrája, ugyanis minden rendezőnek nagyon komoly összeget kell fizetnie a kereskedelmi jogok birtokosának.

A jövő évi versenynaptárban rekordnak számító 21 futam szerepel, ebből ugyanúgy egy lenne az egyesült Államokban, mint idén.