Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Johan Cruyff megköszönte a biztatást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megköszönte a biztatást Johan Cruyff legendás holland futballszakember, aki először szólalt meg a nyilvánosság előtt azután, hogy tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

Az Ajax és a holland válogatott játékosaként, illetve az FC Barcelona vezetőedzőjeként világhírűvé vált 68 éves sportember a De Telegraaf című lap cikkében bosszantónak nevezte, hogy a múlt héten kiszivárgott a diagnózis ténye. "Ez a várakozás időszaka. Jelenleg csak egyetlen dolog biztos, hogy tüdőrákról van szó. Többet még én sem tudok, mivel folyamatban vannak a vizsgálatok" - magyarázta.

A háromszoros aranylabdás nagyon büszke, hogy nemcsak Spanyolországból és Hollandiából, hanem a világ szinte minden tájáról kapott biztató, támogató üzeneteket. "Megható, szívmelengető érzést jelentenek a reakciók ebben a különleges helyzetben, ez persze nem azt jelenti, hogy boldog vagyok amiatt, ami történik velem" - mondta Cruyff, akinek a tiszteletére a holland bajnokság hétvégi mérkőzéseinek 14. percében felállva tapsoltak a nézők. Azért éppen akkor, mert az egykori világbajnoki ezüstérmes támadó a 14-es számú mezben érte el sikereit.

"A klubok akciója, illetve a taps nemcsak nekem szólt, hanem mindenkinek, aki daganatos betegséggel küzd. A szurkolók most nagyon jó példát mutattak" - vélekedett Cruyff.