Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vívó-vk - Szász Emese harmadik Legnanóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szász Emese bronzérmet nyert a női párbajtőrözők legnanói világkupa-versenyén.

Ezzel - a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint - "gyakorlatilag biztos olimpiai résztvevő, nagyon nehéz elképzelni olyan szezonfolytatást, hogy ő lemaradjon a riói játékokról".

A világranglistán harmadik helyezett magyar vívó kiemeltként csak szombaton kapcsolódott be a küzdelmekbe, míg további 11 magyarnak a pénteki selejtezőben is pástra kellett lépnie. Köztük volt a csapatban a világ- és Európa-bajnok Hormay Adrienn is, aki 2008-ban egyéniben nyert Eb-t, majd még abban az évben visszavonult és idén tért vissza, az Olaszországba utazó csapatba pedig úgy került be, hogy jól szerepelt az október elején rendezett dupla válogatón. Ezúttal a selejtezőben ő vívott a legjobban a magyarok közül, majd megnyert egy direktkieséses asszót, végül a főtáblára jutásért kikapott a korábban olasz, de egy ideje már brazil színekben versenyző Nathalie Moellhausentől.

Vele együtt búcsúzott további kilenc magyar párbajtőröző, s csak Mihály Kata jutott be a legjobb 64 közé a 233 fős, hatalmas mezőnyben, ahol viszont - már szombaton - vereséget szenvedett az első körben.

Az idén Európa-bajnoki bronzérmes Szász ugyanakkor egészen az elődöntőig menetelt, mégpedig úgy, hogy a magabiztosabban megnyert asszók mellett kétszer hosszabbításban győzött, egyik alkalommal éppen a selejtezőben Hormayt búcsúztató Moellhausen ellen. A döntőért a kellemetlen stílusú, a pást végén hatékonyan védekező kínai Szun Csi-vennel vívott, és ezúttal is ráadásra volt szükség, de itt már, 11-11 után az ázsiai vívó volt pontosabb, így Szász harmadikként végzett.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek Legnanóban.