eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A háromszoros olimpiai bajnok magyar vízlabdázókat jelölik a hírességek csarnokába

A 2000 és 2008 között három olimpiai bajnok címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott hat játékosát is jelölik a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába.

A magyar szövetség honlapja szerint Team Hungary néven Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán kapott jelölést a hírességek csarnokába (hivatalosan ISHOF, International Swimming Hall of Fame).

A jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a fenti háromszoros olimpiai bajnokok akkori szövetségi kapitánya. A szakember elmondta: mindent megtesz majd azért, hogy 2016-ban a hat magyar klasszist avassák be a hírességek csarnokába.

"Nyugodtan mondhatom, hogy ez egy nagy megtiszteltetés. Talán szerénytelenség, hogy az eredményeink alapján a jelölés és esetlegesen az elismerés is reális lehet, ismerve a hírességek csarnokának tagjait. Háromszor nyertünk olimpiai bajnoki címet, ez keveseknek adatik meg. Ez egy egyéni elismerés nekünk, hatunknak, viszont egyértelműen mindhárom akkori csapatnak az érdeme. Ha a csapat nem játszik jól, és nem alkotják olyan fantasztikus, nagy játékosok, mi sem nyertünk volna háromszor aranyérmet. Mindenesetre nagyon jól esik a jelölés" - idézte a honlap Kiss Gergelyt.

"Nagyon megtisztelő ebbe a társaságba bekerülni, az úszósportok egyik szentélyéről van szó. Ez egy nagyon kedves ötlet, a Team Hungary fantázianév tetszik. Mondhatom, hogy elég jó társaságba keveredtem. Örülök a jelölésnek, és köszönöm a csapatnak, hogy ez megadatott nekünk" - mondta Szécsi Zoltán.

A hírességek csarnokának tagja a vízilabdázók közül Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András.

A döntést várhatóan november végén hozzák meg.

A vízilabda sportág jelöltjei:
Ozren Bonacic (Jugoszlávia/Horvátország)
Alessandro Campagna (Olaszország)
Jody Campbell (Egyesült Államok)
Bridgette Gusterson (Ausztrália)
Debbie Handley (Ausztrália)
Giuseppe és Francesco Porzio (Olaszország)
Team Hungary 2000-2008 - Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán
Team Italy 1990-1996 - Francesco Attolico, Alessandro Bovo, Alessandro Campagna, Paolo Caldarella, Massimiliano Ferretti, Giuseppe Porzio, Marco D'Altrui, Mario Fiorillo, Ferdinando Gandolfi, Amedeo Pomilio, Francesco Porzio, Carlo Silipo, Gianni Averaimo. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×