Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A magyarországi lehet minden idők legjobb vizes világbajnoksága

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendkívül elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatója. Fürjes Balázs kormánybiztos kedd este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Marculescu szerint hatalmas a fejlődés a májusi alapkőletétel óta, úgy látja, soha nem épült meg olyan gyorsasággal úszócsarnok, mint most Budapesten a Dagály strandnál. Úgy vélte, minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők legjobb vizes világbajnoksága. A FINA ügyvezető igazgatója azután beszélt erről, hogy az általa vezetett tizenhét fős delegációval megtekintette a 2017-es vizes világbajnokságra épülő létesítmény munkálatait.

Gyárfás Tamás FINA alelnök, a magyar szövetség elnöke, a világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke az InfoRádiónak elismerően nyilatkozott az eddigi munkálatokról és fontosnak tartotta Marcolescu dicséretét is.

"Elragadtatással beszélt az uszodáról, ami hitem szerint nem udvariasságból fogalmazódott meg, ismerem őt jól, a legkevésbé sem jellemző rá az alakoskodás. El volt ragadtatva, annál is inkább, mert május 15-én járt itt, az alapkőletételen, azóta 157 nap telt, megdöbbent, pozitív értelemben. Mindannyian, bár én gyakran járok arra, de a piramisok épülhettek ilyen iramban. Egészen lenyűgöző az a tempó, amit Fürjes Balázs és csapata produkál. Példaértékű, hogy tudunk, ha akarunk."

Markolescu és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a látogatás keretében aláírta az aréna végleges terveit. Fürjes Balázs elmondta, hogy a földmunkák és az alapozás szakasza befejeződött, a szerkezetépítés üteme halad, az úszóaréna négy, egyaránt huszonhét méteres saroktornya közül kettő már elkészült. Hozzátette az úszóaréna a világbajnokságra tizenötezer, utána pedig ötezer nézőt fogadhat be.

Fürjes Balázs kormánybiztos ma este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Hanganyag: Farkas Dávid