eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A magyarországi lehet minden idők legjobb vizes világbajnoksága

Rendkívül elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatója. Fürjes Balázs kormánybiztos kedd este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Marculescu szerint hatalmas a fejlődés a májusi alapkőletétel óta, úgy látja, soha nem épült meg olyan gyorsasággal úszócsarnok, mint most Budapesten a Dagály strandnál. Úgy vélte, minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők legjobb vizes világbajnoksága. A FINA ügyvezető igazgatója azután beszélt erről, hogy az általa vezetett tizenhét fős delegációval megtekintette a 2017-es vizes világbajnokságra épülő létesítmény munkálatait.

Gyárfás Tamás FINA alelnök, a magyar szövetség elnöke, a világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke az InfoRádiónak elismerően nyilatkozott az eddigi munkálatokról és fontosnak tartotta Marcolescu dicséretét is.

"Elragadtatással beszélt az uszodáról, ami hitem szerint nem udvariasságból fogalmazódott meg, ismerem őt jól, a legkevésbé sem jellemző rá az alakoskodás. El volt ragadtatva, annál is inkább, mert május 15-én járt itt, az alapkőletételen, azóta 157 nap telt, megdöbbent, pozitív értelemben. Mindannyian, bár én gyakran járok arra, de a piramisok épülhettek ilyen iramban. Egészen lenyűgöző az a tempó, amit Fürjes Balázs és csapata produkál. Példaértékű, hogy tudunk, ha akarunk."

Markolescu és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a látogatás keretében aláírta az aréna végleges terveit. Fürjes Balázs elmondta, hogy a földmunkák és az alapozás szakasza befejeződött, a szerkezetépítés üteme halad, az úszóaréna négy, egyaránt huszonhét méteres saroktornya közül kettő már elkészült. Hozzátette az úszóaréna a világbajnokságra tizenötezer, utána pedig ötezer nézőt fogadhat be.

Fürjes Balázs kormánybiztos ma este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×