Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Férfi vízilabda Eurokupa - Negyeddöntős a Szeged

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bejutott a legjobb nyolc közé a Szeged férfi vízilabdacsapata az Eurokupában, miután a második selejtezőkör utolsó fordulójában gólzáporos meccsen nyert az olasz Canottieri Napoli ellen a horvátországi Splitben rendezett négycsapatos tornán.

Eredmény, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló, D csoport:

Szeged-Diapolo - Canottieri Napoli (olasz) 18-12 (4-1, 5-3, 5-4, 4-4)
-----------------------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat góldobói: Varga Zs., Manhercz K. 4-4, Sedlmayer 3, Pellei, Kiss Cs., Seman 2-2, Kunac 1

A vasárnapi zárónapon a magyar együttes remekül kezdett, hiszen - amint az az európai szövetség, a LEN honlapjának összefoglalójából kiderült - 4-1-re elhúzott az első negyedben. A folytatásban sem csökkent a szegediek lendülete, s a nagyszünetre ötgólos előnyt gyűjtöttek össze. A nápolyiak próbálkoztak a visszakapaszkodással, ám a Szeged semmi esélyt sem adott nekik, s a vége magabiztos, hatgólos győzelem lett. Így a magyar együttes, amely a pénteki nyitónapon 12-11-re kikapott a Mornar Splittől, majd szombaton a másik spliti gárdát, a házigazda Jadrant 14-9-re legyőzte, továbbjutott négyeséből és az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja.

A Szeged négyesének zárómérkőzésén a két spliti együttes csatáját a Mornar nyerte a Jadran ellen 11-10-re, így csoportelső lett, míg a magyar gárda másodikként lépett tovább a legjobb nyolc közé.

Eredmény:
Mornar Split (horvát)-Jadran Split (horvát) 11-10 (2-1, 3-3, 4-3, 2-3)
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Mornar Split 7 pont, 2. (és továbbjutott) Szeged 6, 3. Canottieri Napoli 2, 4. Jadran Split 1

A sportág második számú kontinentális sorozatától ugyanakkor búcsúzni kényszerült az első selejtezős kört szintén sikerrel vevő másik magyar csapat, a Ferencváros. Az FTC a nápolyi selejtezőcsoportban vasárnap csak döntetlenre végzett az orosz Kirisivel, márpedig a továbbjutáshoz nyernie kellett volna.

korábban, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló, C csoport:
FTC-PQS Waterpolo - Kirisi (orosz) 8-8 (2-3, 2-1, 3-2, 1-2)

Az Eurokupa negyeddöntős mezőnyét a Mornar Split és a Szeged mellett az FTC csoportjában az első két helyet elfoglaló orosz csapatok, a Kazany és a Kirisi, valamint a Bajnokok Ligája e hétvégi kvalifikációs körében kiesett négy együttes, a német Hannover, a romániai Oradea, a francia Marseille és az olasz Brescia alkotják. A nyolc csapatot párokba sorsolják, amelyek egyenes kieséses rendszerben folytatják a küzdelmeket.