eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Férfi vízilabda Eurokupa - Negyeddöntős a Szeged

Bejutott a legjobb nyolc közé a Szeged férfi vízilabdacsapata az Eurokupában, miután a második selejtezőkör utolsó fordulójában gólzáporos meccsen nyert az olasz Canottieri Napoli ellen a horvátországi Splitben rendezett négycsapatos tornán.

Eredmény, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló, D csoport:

Szeged-Diapolo - Canottieri Napoli (olasz) 18-12 (4-1, 5-3, 5-4, 4-4)
-----------------------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat góldobói: Varga Zs., Manhercz K. 4-4, Sedlmayer 3, Pellei, Kiss Cs., Seman 2-2, Kunac 1

A vasárnapi zárónapon a magyar együttes remekül kezdett, hiszen - amint az az európai szövetség, a LEN honlapjának összefoglalójából kiderült - 4-1-re elhúzott az első negyedben. A folytatásban sem csökkent a szegediek lendülete, s a nagyszünetre ötgólos előnyt gyűjtöttek össze. A nápolyiak próbálkoztak a visszakapaszkodással, ám a Szeged semmi esélyt sem adott nekik, s a vége magabiztos, hatgólos győzelem lett. Így a magyar együttes, amely a pénteki nyitónapon 12-11-re kikapott a Mornar Splittől, majd szombaton a másik spliti gárdát, a házigazda Jadrant 14-9-re legyőzte, továbbjutott négyeséből és az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja.

A Szeged négyesének zárómérkőzésén a két spliti együttes csatáját a Mornar nyerte a Jadran ellen 11-10-re, így csoportelső lett, míg a magyar gárda másodikként lépett tovább a legjobb nyolc közé.

Eredmény:
Mornar Split (horvát)-Jadran Split (horvát) 11-10 (2-1, 3-3, 4-3, 2-3)
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Mornar Split 7 pont, 2. (és továbbjutott) Szeged 6, 3. Canottieri Napoli 2, 4. Jadran Split 1

A sportág második számú kontinentális sorozatától ugyanakkor búcsúzni kényszerült az első selejtezős kört szintén sikerrel vevő másik magyar csapat, a Ferencváros. Az FTC a nápolyi selejtezőcsoportban vasárnap csak döntetlenre végzett az orosz Kirisivel, márpedig a továbbjutáshoz nyernie kellett volna.

korábban, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló, C csoport:
FTC-PQS Waterpolo - Kirisi (orosz) 8-8 (2-3, 2-1, 3-2, 1-2)

Az Eurokupa negyeddöntős mezőnyét a Mornar Split és a Szeged mellett az FTC csoportjában az első két helyet elfoglaló orosz csapatok, a Kazany és a Kirisi, valamint a Bajnokok Ligája e hétvégi kvalifikációs körében kiesett négy együttes, a német Hannover, a romániai Oradea, a francia Marseille és az olasz Brescia alkotják. A nyolc csapatot párokba sorsolják, amelyek egyenes kieséses rendszerben folytatják a küzdelmeket.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×