Férfi vízilabda Eurokupa - Vereséggel nyitott az FTC

InfoRádió / MTI
2015. október 16. 22:35
Vereséggel mutatkozott be a Ferencváros férfi vízilabdacsapata az Eurokupa második selejtezőkörében: a zöld-fehérek a nápolyi tornán az orosz Kazanytól kaptak ki két góllal péntek este.

Eredmény, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 1. forduló, C csoport:
Kazany (orosz) - FTC-PQS Waterpolo 8-6 (4-2, 1-2, 2-0, 1-2)
-----------------------------------------------------------
az FTC góldobói: Cuk 3, Tóth M. 2, Marnitz 1

A sportág második számú kontinentális sorozatában, amelyben az FTC mellett még a Szeged is érdekelt, jelenleg a negyeddöntőbe jutás a tét. Saját négyes csoportjának pénteki nyitókörében a ferencvárosi legénység rosszul mutatkozott be az orosz rivális ellen.

Az FTC, amely első helyezettként jutott tovább az október elején a Népligetben rendezett első selejtezőtornáról, a fővárosi klub közösségi oldalának beszámolója szerint az olasz városban gyengén kezdett. A Kazany az első negyedben 4-2-es vezetésre tett szert, s bár a második játékrészben felzárkózott a magyar csapat, 4-4 után az oroszok újfent átvették a vezetést.

A harmadik nyolc percben csak két kazanyi gól született, az ellenfél 7-4-re elhúzott, s a befejező negyedben már csak a szépítésre tellett a végül 8-6-ra alulmaradó FTC erejéből.

A magyar csapat további programja:

szombat:
Ferencváros-Acquachiara (olasz) 20.15 ó
vasárnap:
Ferencváros-Kirisi (orosz) 9.30 ó

később, D csoport (Split):
Mornar Split (horvát) - Szeged-Diapolo 19.00

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.