Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jövő hétvégén fitneszfesztivál a Hungexpón

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A fekvenyomástól a strandröplabdán, a gyerek fitnesz Európa-bajnokságon és a modell világkupán át a bikini fitneszig több száz program várja majd a mozgás és az egészséges életmód iránt érdeklődőket jövő hétvégén a Hungexpo területén.

A szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 2006-os bemutatkozás óta óriási fejlődésen ment keresztül az esemény, ugyanis az elsőt még a Stefánia Palotában 170 versenyző részvételével rendezték meg. A következő kilenc alkalomra a Papp László Sportarénába költözött a fesztivál, amely mostanra azt is kinőtte, így először a Hungexpo területén, négy pavilonban várják a közönséget.

Huber István, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a hétvégén rendezett országos bajnokság után a fitneszfesztivál főpróba lesz a november 14-én és 15-én a Millenárison sorra kerülő fitnesz-világbajnokság előtt. Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke kiemelte, hogy a fitnesz, a testkultúra, a szabadidősport és a diáksport kéz a kézben jár, és nagyon fontosak az ilyen fesztiválok, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy a fiatalok kiválasszák a számukra megfelelő mozgásformát.

A jövő évi olimpiára készülő sportolókat támogató Rio Klub tagjai is részt vesznek a fitneszfesztiválon, közülük ketten, Földházi Zsófia öttusázó, valamint Nagy Péter súlyemelő az esemény első napján veszik át a klubtagokat megillető autót.