Női vízilabda világliga - Bíró Attila: lépésről lépésre kell haladni

InfoRádió / MTI
2015. október 12. 21:16
Húszfős keretével megkezdte a női vízilabda-válogatott felkészítését a riói olimpiára vezető út feladataira az új szövetségi kapitány, Bíró Attila.

A kazanyi világbajnokságon szerzett kilencedik helyet követően Merész Andrást váltó szakvezető hétfő este a margitszigeti Hajós Uszodában az első hivatalos edzést vezényelte jelöltjeinek, akiknek az első tétmérkőzésük október 27-én lesz, amikor is Budapesten az olasz válogatottat fogadják világliga-találkozón.

"A jövő évi olimpia a cél, addig lépésről lépésre kell haladnunk - nyilatkozta az MTI-nek Bíró Attila. - Az első a világliganyitány lesz az olaszok ellen, akikkel szemben vissza kell szereznünk a tekintélyünket, mert a legutóbbi két meccsen vereséget szenvedtünk tőlük."

Hozzátette: szeretné, ha csapata már az első kínálkozó alkalommal, a januári belgrádi Európa-bajnokságon megszerezné a kvalifikációt a riói játékokra.

"Ha véletlenül ez az év elején nem jönne össze, akkor a tavaszi olimpiai selejtezőn kell kiharcolni a részvételt" - mondta Bíró Attila.