eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Férfi vízilabda világliga - Benedek Tibor fiatalos csapattal készül

Egy héttel a grúzok elleni világliganyitány előtt kihirdette keretét Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint a szakember több fiatal játékost is meghívott a 14 fős együttesbe.

Helyet kapott a csapatban Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa, Nagy Ádám, az újbudaiak junior vb-bronzérmes, ifjúsági-világbajnok védője, Zalánki Gergő, az egriek szintén junior vb-bronzérmes, korábban vb-ezüstérmes játékosa is. Visszakerült a válogatottba Decker Ádám és Tóth Márton, ők a nyáron nem kaptak bizalmat a kazanyi világbajnokságon.

"Fiatal a keret, kétségtelen, Gór-Nagy Miklóson és Decker Ádámon kívül több meghatározó játékos most nem kapott meghívót. Ennek egyik oka, hogy a csapat a grúzok elleni mérkőzés előtt a Szolnokkal készül majd együtt, ez pedig mindkét fél számára nagyon fontos és hasznos lesz, mindenféle szempontból - utalt a kapitány arra, hogy a BL-selejtező előtt álló szolnoki csapatból ezúttal nem hívott meg senkit. - A mostani egy tizennégyes keret, egy valaki marad majd ki a keddi meccsen. A következő Világliga-selejtezőkre a keret változni fog" - tette hozzá.

A csapat vasárnap találkozik és Szolnokon készül majd a mérkőzésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×