eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át Hódmezővásárhelyen

Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át szombaton Hódmezővásárhelyen, a beruházást a kormány 655,6 millió forinttal, a Magyar Vívó Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 50-50 millió forinttal támogatta.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője az átadóünnepségen elmondta, a Hódmezővásárhelyen 2005-ben bevezetett mindennapos testnevelés keretében ma már öt iskolában mintegy négyszáz gyermek vesz részt vívásoktatáson. Az új vívócentrum az ő képzésük mellett arra is lehetőséget biztosít, hogy Hódmezővásárhely a vívás dél-alföldi fellegvára lehessen.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a városi stadion felújításával, a Balogh Imsi Sportcsarnok létrehozásával, a fedett uszoda bővítésével, az 1700 négyzetméteres vívó- és ökölvívócentrum kialakításával hozzájárul ahhoz, hogy a település fiataljai egészségesek, tehetségüknek és szorgalmuknak megfelelően boldogulni képes emberek legyenek - hangsúlyozta a politikus.

Ehhez nyújt a kormány segítséget akkor, amikor az utánpótlás-nevelést és a professzionális sportot tizenhat szövetségnek támogatást nyújtva segíti. A kormányzat jól teszi, amikor az adófizetők pénzét a gyerekekre, a jövőre, a magyar sport támogatására fordítja - jelentette ki a miniszter.

Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott, aki vívótermet épít, az komoly részt vállal a város gyermekeinek neveléséből. A vívás az a sportág, amely talán a legtöbbet hozzátesz egy ember egyéniségéhez - mondta a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző.

A Hódmezővásárhely központjában - egy műemléképület felújításával és átalakításával - létrehozott 12 versenypástos, a legmodernebb találatjelző berendezésekkel felszerelt kétszintes létesítmény az ország legkorszerűbb regionális vívócentruma. Az épületben a vívók mellett az ökölvívók is helyet kapnak, és fallabda pályákat, valamint rekreációs részleget is kialakítottak.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×