eur:
394.7
usd:
370.19
bux:
65162.43
2024. április 19. péntek Emma

Vb-selejtezők - Rajt a szupersztárok nélkül Dél-Amerikában

Csütörtökön megkezdődik a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozata, amelynek kezdetén a legnagyobb sztárok hiányoznak majd.

A legnehezebb helyzetben az uruguayiak vannak, ugyanis két legjobb csatárukat, Luis Suárezt és Edinson Cavanit is nélkülözniük kell eltiltás miatt. A Barcelona támadója még a tavalyi brazíliai világbajnokságon elkövetett sportszerűtlensége - megharapta Chiellinit - miatt nem lehet ott a válogatottal a Bolíviában sorra kerülő nyitányon, míg a Paris Saint-Germaint erősítő Cavani a nyári Copa Americán kapott piros lapot a chileiek elleni összecsapáson, miután Gonzalo Jara a hátsó feléhez nyúlt, ő pedig meglegyintette riválisát.

A hazai rendezésű világbajnokságon, majd a Copa Americán is csalódást keltő brazil válogatott Neymar nélkül kezdi a kvalifikációt: a Barcelona csatára szintén a kontinensviadalon elkövetett szabálytalansága miatt kényszerül kihagyni az első két találkozót.

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona támadógépezetének legfontosabb láncszeme, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi is hiányzik majd: az argentin válogatott sztárja sérülés miatt nem segíthet társainak hazai pályán Ecuador, majd idegenben Paraguay együttese ellen.

A tíz nemzeti válogatottat számláló dél-amerikai csoportban mindenki játszik mindenkivel, az első négy helyezett jut ki a világbajnokságra, míg az ötödik interkontinentális pótselejtezőt vívhat.

Dél-amerikai vb-selejtezők:
csütörtökön játsszák:
Bolívia-Uruguay, La Paz 22.00
Kolumbia-Peru, Barranquilla 22.30
Venezuela-Paraguay, Puerto Ordaz 23.00
pénteken:
Chile-Brazília, Santiago de Chile 1.30
Argentína-Ecuador, Buenos Aires 2.00
október 13., kedd:
Ecuador-Bolívia, Quito 23.00
október 14., szerda:
Uruguay-Kolumbia, Montevideo 0.00
Paraguay-Argentína, Asuncion 2.00
Brazília-Venezuela, Fortaleza 3.00
Peru-Chile, Lima 4.15

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×